Από την αρχική ιδέα στη σύνθεση
Σεμινάριο χορογραφικής σύνθεσης από το καλλιτεχνικό δίκτυο FINGERSIX

Το καλλιτεχνικό δίκτυο fingersix σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. Ντάνκαν συνεχίζουν τον κύκλο σεμιναρίων χορογραφικής σύνθεσης με την διοργάνωση της δεύτερης συνάντησης στις 29-30-31 Ιανουαριίου 2010.

Σεμινάριο B | από την αρχική ιδέα στη σύνθεση

Το δεύτερο σεμινάριο των fingersix, που θα εισηγηθούν οι Marta Navaridas, Alessio Castellacci, Danielle ES Brown και Σοφία Μαυραγάνη, θα επικεντρωθεί στη διαμόρφωση και ανάπτυξη των στρατηγικών σύνθεσης που θα εξυπηρετήσουν τη σωματοποίηση και έκφραση των προσωπικών μας ιδεών.

Ο κάθε συμμετέχων θα έχει τη δυνατότητα να αναμετρηθεί με ζητήματα όπως: ο ορισμός και εξέλιξη της αρχικής ιδέας/concept όπου θα στηριχθεί η έρευνά του, η δημιουργία και επικοινωνία των κατάλληλων κινησιολογικών οδηγιών/υλικού, η επεξεργασία του υλικού και η ανάπτυξη της δραματουργικής δομής του.

Ενισχύοντας την ομαδική συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών θα αναπτύξουμε μια ζωντανή χορογραφική διαδικασία, όπου ο καθένας θα εξελίσσει τις προσωπικές του αναζητήσεις, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διαμόρφωση και πραγματοποίηση των ιδεών των άλλων.

Η παρουσίαση των επιμέρους “δημιουργιών” και η δημιουργική ανταλλαγή παρατηρήσεων και αναλύσεων (constructive feedback) θα θέσουν τα εργαλεία βελτίωσης των στρατηγικών δημιουργίας από τη μία και της ικανότητας αναλυτικής παρατήρησης και άρθρωσης των σκέψεών μας από την άλλη. Το σεμινάριο θα αποτελέσει ένα ανοιχτό πείραμα έρευνας, δημιουργίας και συνεργασίας.

Με αφετηρία το σώμα, πηγή έμπνευσης τη διαφορετικότητα της ομάδας και οδηγούς τον πειραματισμό και το ρίσκο, στόχος είναι η ανάπτυξη μιας πολυδιάστατης προσέγγισης όσον αφορά τη σύνθεση και δημιουργία χορού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, performers, δημιουργούς (επαγγελματίες ή μη).

Θα πραγματοποιηθεί 29-31 Ιανουαρίου 2010
Παρασκευή 17.30 – 20.30
Σάββατο /Κυριακή 12.00 -17.00
Τιμή σεμιναρίου 100 Ευρώ
επικοινωνία/κρατήσεις : 210 7621234 / info@isadoraduncancenter.org



Η ΟΜΑΔΑ | fingersix
6 καλλιτέχνες -Σοφία Μαυραγάνη / Ελλάδα, Marta Navaridas / Ισπανία, Eugenie Rebetez / Ελβετία, Danielle ES Brown / Η.Π.Α., Melina Seldes / Αργεντινή, Alessio Castelacci / Ιταλία, απόφοιτοι του τμήματος dance maker (EDDC) της Ακαδημίας Χορού του Arnhem, Ολλανδία (ΑRTEZ)- οραματίζονται, δρούν και συνδημιουργούν το διεθνές καλλιτεχνικό δίκτυο FINGERSIX (2005).
Ένα πλαίσιο ανεξάρτητης δράσης που συνδέει διαφορετικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές ταυτότητες κάτω από το κοινό όραμα της δημιουργίας, της επικοινωνίας και της διαρκούς ανάγκης εξέλιξης στο πεδίο των παραστατικών τεχνών.
Τα μέλη του δικτύου δραστηριοποιούνται στο χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και εκπαίδευσης μέσω συλλογικών αλλά και ανεξάρτητων συνεργασιών. ‘Εργα τους έχουν δημιουργηθεί και παρουσιαστεί σε Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική (Μ_dancetheatre solo, look at them now, the invitation, body swap, incorrect me κ.α.) ενώ ως εισηγητές/δάσκαλοι έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων από κέντρα όπως: Κέντρο Μέλετης Χορού Ι. Ντάνκαν/Αθήνα, K3/Αμβούργο, Dock11/Βερολίνο, IUNA (National University Institute for the Arts)/Μπουένος ‘Αιρες, Ekintza Studio/Τολόζα (Ιαπανία), Estudio 7/¶μστερνταμ, Çatı dance studio /Κων/πολη, CCA Summer Dance School/ Γλασκόβη.