Η σημασία της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού παρουσιάστηκε στη χτεσινή ημερίδα

Η σημασία της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού παρουσιάστηκε στη χτεσινή ημερίδα

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα "Καρκίνος του μαστού και πρόληψη" διοργάνωσε χτες Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με την Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών.

Πολλοί συνδημότες μας, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, προσήλθαν χτες το απόγευμα στο δημοτικό πολυχώρο "¶στρα", προκειμένου να ενημερωθούν για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα από τον παθολόγο-ογκολόγο Στέλιο Γιασσά και τους χειρούργους μαστού Γρηγόρη Ξεπαπαδάκη και Παναγιώτα Ντασίου. Οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης, που εξασφαλίζει την έγκαιρη διάγνωση και τη σωστή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, και προέτρεψαν τις παρευρισκόμενες να μην αμελούν να κάνουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Γ.Γ. Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας ΟΤΑ Χρίστος Γώγος.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε ότι στις μέρες μας οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να συμβάλλουν στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας αλλά και στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, τομέα στον οποίο ο Δήμος μας είναι πρωτοπόρος. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο Αντιδήμαρχος Υγείας Γιώργος Κριατσιώτης και η Πρόεδρος του Παραρτήματος Βύρωνα της Παναθηναϊκής Ειρήνη Παπαγεωργίου.