Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς υπό την αιγίδα του Δήμου μας

Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς υπό την αιγίδα του Δήμου μας

Το δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο που αφορά στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των εκπαιδευτικών διοργανώνουν την Τρίτη 9 Μαρτίου 2010,  στον Δημοτικό Πολυχώρο  «¶στρα», οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθηνών και ο Δήμος Βύρωνα. 
 
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι υπηρετούν σε σχολεία στις παρυφές του Υμηττού, της Πάρνηθας και της Πεντέλης, για τα κρίσιμα ζητήματα των δασών, της διαχείρισης των απορριμμάτων και των δομικών στοιχείων της πόλης και κυρίως η επιμόρφωσή τους για τις παιδαγωγικές μεθόδους που αφορούν στις πολιτικο-οικονομικές και πολιτισμικές διαστάσεις της στρατηγικής των σύγχρονων κοινωνιών, αναφορικά με αυτά τα ζητήματα.
 
Το σεμινάριο, που αφορά σε περισσότερους από 40 εκπαιδευτικούς, ξεκινά στις 12:30 μετά το μεσημέρι και χωρίζεται σε δύο φάσεις την ανάλυση του σεμιναρίου από την υπεύθυνη ομάδα των εκπαιδευτικών και τα βιωματικά εργαστήρια. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με παρουσίαση, αξιολόγηση, συζήτηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων αλλά και τη σύνταξη προτάσεων αναφορικά με τα υπό εξέταση ζητήματα.
 
Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Γ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στο δεύτερο αυτό σεμινάριο έκανε λόγο για την πολύ καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της πόλης και τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι εκπαιδευτικοί είναι ο μεσάζοντας για τη γνώση που παρέχεται στα παιδιά μας. Οι δράσεις για τη σωτηρία των δασών -και κατ ’επέκταση του περιβάλλοντος- αλλά και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και των ελεύθερων χώρων, είναι θέματα ζωτικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες».  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
 
12:30-13:00 Νίκος Χαρδαλιάς , Δήμαρχος Βύρωνα «Οι δυνατότητες παρέμβασης των Ο.Τ.Α. στα ζητήματα προστασίας του Υμηττού, διαχείρισης των απορριμμάτων και ελεύθερων χώρων στο Βύρωνα»
13:00-13:15 Κωνσταντίνα Σχίζα, «Μια διδακτική πρόταση που οδηγεί στη συμβίωση και η εφαρμογή της για τρία κρίσιμα θέματα: το Δάσος, τα Απορρίμματα, οι Ελεύθεροι χώροι στην Πόλη»
13:15-13:30 Σταύρος Μηλιώνης, «Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για τα παγκόσμια περιβαλλοντικά ζητήματα»
 
13:30-14:15 Πρώτη Φάση, Κωνσταντίνα Σχίζα, Δημοπούλου Μαρία, Μπαμπίλα Ελένη, Χριστίνα Παπαζήση, Γιώργος Κούσουλας, Κωνσταντίνος Σαβελώνας
 
14:15-14:45 Διάλειμμα, Γεύμα
 
14:45-16:00 Δεύτερη, Τρίτη και Τέταρτη Φάση, Κωνσταντίνα Σχίζα, Δημοπούλου Μαρία, Μπαμπίλα Ελένη, Χριστίνα Παπαζήση, Γιώργος Κούσουλας, Κωνσταντίνος Σαβελώνας
 
16:00-17:00 Παρουσίαση, Συζήτηση, Συμπεράσματα, Αξιολόγηση, Προτάσεις, Κωνσταντίνα Σχίζα, Δημοπούλου Μαρία, Μπαμπίλα Ελένη, Χριστίνα Παπαζήση, Γιώργος Κούσουλας, Κωνσταντίνος Σαβελώνας