Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι δημότες του Βύρωνα γιόρτασαν χθες τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τίμησαν με την καθιερωμένη παρέλαση της επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μαθητές, φορείς, σωματεία και σύλλογοι παρέλασαν μπροστά από την τοπική ηγεσία του Δήμου Βύρωνα, πλήθος κόσμου αλλά και εκπροσώπους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας.  

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Γ. Χαρδαλιάς, στον πανηγυρικό που εκφώνησε σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "η Ελληνική Επανάσταση δημιούργησε ήρωες, μορφές που ακόμη και σήμερα αποτελούν πρότυπο για τους νέους". Ο  Δήμαρχος Βύρωνα αναφέρθηκε επίσης στην "κοινωνική υπευθυνότητα που πρέπει να αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα της πόλης μας, το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας του 21ου αιώνα και που διαμορφώνει μια χώρα όπου οι θυσίες και οι προσπάθειές μας δεν θα πηγαίνουν χαμένες".

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές παρατάξεις, το παράρτημα Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Βύρωνα, τους φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους της πόλης μας.

Τις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα, εκπρόσωποι των παρατάξεων, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα Πάνος Τριγάζης, ο Ιάκωβος Προμπονάς εκπροσωπώντας  το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών και το Νομάρχη Γιάννη Σγουρό, εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων ο Διοικητής του 784 Τάγματος Μεταφορών, από την αστυνομία ο Διοικητής του Α.Τ Βύρωνα Αστυνόμος Α΄Γιώργος Τσαπούρας και από το Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα ο Διοικητής Αστυνόμος Β΄ Βασίλης Σταθούλιας αλλά και πλήθος κόσμου.