Ξεκινάει το 25ο Παιδικό Φεστιβάλ!

Ξεκινάει το 25ο Παιδικό Φεστιβάλ!

Την Κυριακή 25 Απριλίου στις 19:00 στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Ταπητουργείο) ξεκινά το Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου μας, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 25 του χρόνια. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 9 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες www.culturedb.gr

Το αναλυτικό πρόγραμμα για την Κυριακή 25 Απριλίου είναι το εξής:

Ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς κηρύσσει την Έναρξη του 25ου Παιδικού Φεστιβάλ.
 
Τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Βύρωνα σε ένα μουσικό στιγμιότυπο με  αγαπημένα τραγούδια υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Τσικρικά.
 
Οι μαθητές του Τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν χορούς από τον Πόντο και τη Νάξο, σε διδασκαλία του Νίκου Κωστογιαννόπουλου.
 
«Tο Χαμόγελου του Παιδιού» συμμετέχει με τρεις χορωδίες (νεανική, παιδική, εκπαιδευτική).
Σκοπός μας, να ‘μεταγγίσουμε’ το χαμόγελο σε όλους και με τη δύναμη της μουσικής να προωθήσουμε την Μεγάλη Ιδέα του μικρού ιδρυτή μας Ανδρέα Γιαννόπουλου ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.
«Ελάτε κι αφήστε τα λόγια…Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε».
Δ/νση παιδικής & νεανικής: Σ. Καρδιόλακας, Πιάνο: Ε. Καφετζηδάκη
Διδασκαλία εκπαιδευτικής: Ε. Νάκου
 
Η ομάδα Catcharol που δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Μπασλάμ και τον Θανάση Θαλασσινό παρουσιάζει την μουσική παράσταση ο  «Γαργαληστής».
Μία ομάδα από δέκα μουσικούς, τον Αργύρη Μπακιρτζή και τον Αντώνη Καφετζόπουλο, εξιστορεί τα κατορθώματα του Γαρλαληστή, με τη βοήθεια κινουμένων σχεδίων που έχει φτιάξει ειδικά για την παράσταση η ομάδα Chickenworks και του χορευτή Camilo Bentancor Callardo που υποδύεται μαζί με κούκλες που χειρίζεται ο ίδιος, τον Γαργαληστή και τους υπόλοιπους ήρωες του παραμυθιού.
Τα κουστούμια και τα σκηνικά έχουν σχεδιάσει η Αλεξάνδρα Μπουσουλένκα και η Ράνια Υφαντίδου.
 
 
Σε περίπτωση βροχόπτωσης, η εκδήλωση της Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ» (πρώην Λουΐζα), κατόπιν συνεννόησης με το Πνευματικό Κέντρο και μία ώρα πριν από την εκδήλωση.