Μετρήστε την πίεσή σας!

Μετρήστε την πίεσή σας!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης, τη Δευτέρα 17 Μαϊου από τις 09:00 έως τις 11:00 το πρωί οι συνδημότες μας μπορούν να μετρήσουν την πίεση τους στα stands που θα τοποθετηθούν ειδικά για αυτό το λόγο στην πλατεία Αγ. Λαζάρου, στο Πάρκο Καραολή και Δημητρίου (έναντι του Δημαρχείου) και έξω από τον Βερόπουλο στον Καρέα.

Κάθε stand στελεχώνεται από 1 γιατρό και 2 νοσηλευτές ή επισκέπτες υγείας. Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για να μετράει την πίεσή της, δεδομένου ότι τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια έχουν αυξηθεί επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα. Αυτό οφείλεται στην αρρύθμιστη πίεση που προκαλείται από άσχημο τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς ημιπληγικούς ασθενείς ή αιφνίδιους θανάτους.

Στις 11:00, μετά το τέλος των μετρήσεων, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για δωρεάν ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, τα οποία είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας Ανατς.

Η ενέργεια διοργανώνεται από το Δήμο μας, μέλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ, και την επίβλεψη έχει ο Γενικός Γραμματέας του Δικτύου και γιατρός κ. Γώγος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Κριατσιώτης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας κ. Διακουμόπουλος.

Οι μετρήσεις υπόκεινται υπό την αίρεση ότι υπάρχουν πάντα αποκλίσεις από μια κλασική μέτρηση και υπεύθυνος για την αντιμετώπιση είναι πάντα ο θεράπων ιατρός. Εμείς θέλουμε μόνο να ευαισθητοποιήσουμε ως προς τη μέτρηση της πίεσης! Δε θα δώσουμε θεραπείες.