Ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Για μία ακόμα χρονιά ο Δήμος Βύρωνα συμμαχεί υπέρ της παγκόσμιας δράσης «Η Ώρα της Γης» που διοργανώνεται από το WWF το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, στις 20:30 και καλεί όλους τους δημότες να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, δίνοντας το δικό τους μήνυμα για τη σωτηρία του πλανήτη. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό κλειστά θα παραμείνουν εκείνη την ώρα και τα φώτα στα κτήρια του Δήμου.
 
Ο χρόνος για την «Ώρα της Γης» μετράει ήδη αντίστροφα και για 3η συνεχή χρονιά η χώρα μας πρωταγωνιστεί στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διάσωση του πλανήτη, ο Δήμος Βύρωνα τάσσεται υπέρ της παγκόσμιας δράσης αλλά και του στόχου «Να ξεπεράσουμε τη μία ώρα. Να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό». Γιατί το στοίχημα φέτος είναι η προσωπική δέσμευση του καθενός από εμάς να μην περιοριστεί στα 60 λεπτά αλλά να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.
 
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των Ελλήνων τα δύο προηγούμενα χρόνια. O Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και πολλά άλλα σημεία και κτήρια της Ελλάδας «κατέβασαν τον διακόπτη» την «Ώρα της Γης». Σύμφωνα με τα στοιχεία του WWF, περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά το 2009, ενώ για το 2010 τα φώτα έσβησαν 251 δήμοι και κοινότητες, 334 σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 1180 φορείς και επιχειρήσεις.
 
Η ιδέα για τη δράση "Η Ώρα της Γης", γεννήθηκε το 2007 στην Αυστραλία, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα για μία ώρα, αντιδρώντας στην κλιματική αλλαγή. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η «Ώρα της Γης» άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες, σε 35 χώρες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος.
 
Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.