Το όνομα του αείμνηστου επίτιμου Δημάρχου Βύρωνα Δ. Νικολαϊδη φέρει η νέα πλατεία στον Καρέα (26/09/06)

Μια πλατεία πανέμορφη, πολυεπίπεδη και μεγάλη σε έκταση για τα δεδομένα της πρωτεύουσας, με πολλαπλές υπόγειες χρήσεις και χώρους στάθμευσης, παρέδωσε, στους κατοίκους του Καρέα ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην πλατεία δόθηκε το όνομα του αείμνηστου επίτιμου Δημάρχου Βύρωνα, Δημήτρη Νικολαϊδη, η προτομή του οποίου κοσμεί το χώρο. 


Πρόκειται για ένα έργο ουσίας, υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας για το οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο κ. Χαρδαλιάς και το οποίο κατασκευάστηκε με αυτοχρηματοδότηση,  μετά από διεθνή διαγωνισμό. Απλώνεται σε 4.000 τ.μ. με πλακόστρωτο και πράσινο και το κυριότερο με παιδική χαρά σε έκταση 170 τ.μ.

Να σημειωθεί ότι η προτομή του αείμνηστου επίτιμου Δημάρχου Βύρωνα, Δημήτρη Νικολαϊδη, φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Γελάσιο Χρυσοστομίδη.

Στους υπόγειους χώρους υπάρχουν  τέσσερις αίθουσες για την στέγαση των ισάριθμων  συλλόγων του Καρέα αλλά  και μία αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων. Επίσης υπάρχει χώρος στάθμευσης για 85 οχήματα  προκειμένου να αντιμετωπιστεί, το πρόβλημα της στάθμευσης στην περιοχή.  Ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους χιλιάδες παρευρισκόμενους ανέφερε σειρά σημαντικών δράσεων και έργων που  υλοποίησε  η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Πολιτεία, προκειμένου να εντάξει την μέχρι πρότινος απομονωμένη περιοχή του Καρέα στον κεντρικό ιστό της πόλης του Βύρωνα.


Μεταξύ αυτών  ανέφερε  την δημοτική συγκοινωνία, τη δημιουργία της γραμμής 213 (σύνδεση με Mετρό), την ίδρυση του ΚΕΠ  και του αθλητικού Γυμνασίου, την ματαίωση  της κατασκευής του Συνοδικού μεγάρου στο δάσος του Καρέα, την διαπλάτυνση της Λεωφόρου Κατεχάκη κ.α.

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε,  ότι η δημοτική αρχή  εξασφάλισε  χρήματα  για παρεμβάσεις που θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο και   ανακοίνωσε  την ένταξη δύο ακόμη έργων προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ, που αφορούν την περιοχή των προσφυγικών.Στη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του επίτιμου Δημάρχου Βύρωνα Δημήτρη Νικολαϊδη από το Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά, την κόρη του αείμνηστου Καίτη Γεωργακάκη και τον  εγγονό Δημήτρη Γεωργακάκη.

Στην αναφορά του για τον αείμνηστο Δημήτρη Νικολαίδη ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους παριστάμενους να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής «στον αγωνιστή, που μέσα από τις διώξεις και τους αποκλεισμούς  στις δύσκολες για την δημοκρατία μας, εποχές,  ύψωσε τη δική του σημαία ενότητας για το λαό του Βύρωνα».


Με αναφορές στο ήθος,  την εντιμότητα και την αποτελεσματικότητα του αείμνηστου επίτιμου δημάρχου ο Δήμαρχος του Βύρωνα προέτρεψε το κοινό ενόψει των εκλογών να συστρατευτεί στην «πλατειά κοινωνική συμμαχία πολιτών, χωρίς φραγμούς, διαχωρισμούς και λαικισμούς, όπως διασφαλίζει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να οδηγηθεί η πόλη του Βύρωνα μπροστά και ψηλά».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος της πόλης, παρέδωσε τα κλειδιά των γραφείων στα οποία στο εξής θα στεγάζονται οι σύλλογοι του Καρέα.