Θεμελιώθηκε ο δεύτερος χώρος στάθμευσης στο Βύρωνα (03/10/06)

«Στο ιστορικό Κέντρο της πόλης μας, με την ολοκλήρωση προσπαθειών πολλών μηνών λόγω των γραφειοκρατικών και όχι μόνο διαδικασιών, οριστικοποιούμε την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του 2ου - μετά τον Καρέα- Σταθμού Αυτοκινήτων περίπου 120 θέσεων»,τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς θεμελιώνοντας το έργο αυτό.Το έργο στον  ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Βύρωνα και στη συμβολή των οδών B.Ηπείρου και Ευαγγελικής Σχολής - που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2007- αφορά στην κατασκευή  κτιρίου αποτελούμενου από 3 υπόγεια , ισόγειο και 4 στάθμες που διατίθενται αποκλειστικά για στάθμευση οχημάτων και  για βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, χώροι πλυντηρίου)  και   5ο όροφο με ξεχωριστό  κλιμακοστάσιο για αποκλειστική χρήση γραφείων επιφανείας 330τ.μ.

Είναι ένα έργο που παράλληλα με την κατασκευή του κτιρίου, περιλαμβάνει την ταυτόχρονη  διαμόρφωση των γύρω δρόμων με δημιουργία καθιστικών και νησίδων πρασίνου,  ενώ περιλαμβάνει  και την μετατροπή τμήματος της οδού  Βόρειας Ηπείρου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.
Αναφερόμενος στο έργο ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «μαζί με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μας, δημιουργεί προϋποθέσεις για την άμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης μας».Σχετικά με το συναφές πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι «η Δημοτική μας Αρχή από την πρώτη στιγμή κινήθηκε άμεσα και με συγκεκριμένο ορίζοντα. Το ζήτημα άλλωστε της έλλειψης χώρων στάθμευσης αποτέλεσε από την αρχή το βασικό στοίχημα που κληθήκαμε να κερδίσουμε. Έτσι τα τελευταία χρόνια ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες και επιλύσαμε όλα τα ρυμοτομικά και ιδιοκτησιακά προβλήματα που είχαν τα τρία οικόπεδα, για τα οποία προχωρήσαμε σε Διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση τους. Σήμερα, ο Σταθμός Αυτοκινήτων στον Καρέα 85 θέσεων παραδίδεται σε χρήση, ο Σταθμός Αυτοκινήτων στην συμβολή των οδών Ευαγγελικής Σχολής και Βόρειας Ηπείρου 120 θέσεων αρχίζει σήμερα να κατασκευάζεται και ολοκληρώνεται μέχρι το φθινόπωρο του 2007, ενώ για τον Σταθμό Αυτοκινήτων  στην συμβολή των οδών Βουτζά και Κωνσταντιλιέρη 145 θέσεων προχωρήσαμε στην αποπληρωμή των ιδιοκτησιών που εκκρεμούσαν και αναμένουμε τον Νοέμβριο του 2006 την οριστική νομική διευθέτηση μιας ιδιοκτησίας, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην έκδοση οικοδομικής αδείας.
Τρεις χώροι στάθμευσης , όπως άλλωστε λέγαμε και προεκλογικά, που  εξασφαλίζουν ένα πλέγμα 350 νέων θέσεων στάθμευσης».


Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Βύρωνα αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομής που η Δημοτική Αρχή υλοποίησε σε ποσοστό 82% από αυτά που είχε δεσμευτεί προεκλογικά, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα για τα οποίο η Δημοτική Αρχή μέσα από συγκεκριμένα εργαλεία δουλειάς, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, όπως η δημοτική συγκοινωνία αλλά και η κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε πρόσφατα, κατάφερε να το περιορίσει πάντα στα πλαίσια του εφικτού και του ρεαλιστικού.