Παραδόθηκε η πλήρως ανακαινισμένη αγορά του Βύρωνα (07/10/06)

« Με την παράδοση της αγοράς του Βύρωνα ολοκληρώνουμε την τρίτη φάση από τις πέντε που αφορούν στο σχέδιο μας, ώστε η αγορά της πόλης μας, ο ιστορικός Κοπανάς, να αποκτήσει τη ζωή, την υπεραξία, την αισθητική και πάνω από όλα την προοπτική που του αξίζει», τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, παραδίδοντας στους επαγγελματίες, στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες την ανακαινισμένη, γεμάτη φως, χρώμα και αρκετό πράσινο, αγορά της πόλης.Ο Δήμαρχος εξήγγειλε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ότι θα εισαχθεί προς ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Κανονισμός λειτουργίας της αγοράς  με τον οποίο θα ρυθμίζονται κυρίως χωροταξικά αλλά και θέματα υγιεινής και στάθμευσης.

Επίσης ανακοίνωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα εισηγηθεί, για να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε από την 1η Ιανουαρίου και για τα έτη 2007, 2008 και 2009 , να απαλλαγούν  όλοι οι καταστηματάρχες της αγοράς από τα δημοτικά τέλη, ενώ για την ίδια χρονική περίοδο να μειωθούν κατά 50% από τα τέλη κατάληψης όσον εκθέτουν τα προϊόντα τους.Ο κ. Χαρδαλιάς είπε επίσης ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2007 και μετά από διάλογο με τους επαγγελματίες της περιοχής θα τεθεί σε εφαρμογή καμπάνια επικοινωνίας και διαφήμισης με έξοδα του Δήμου « έτσι ώστε ο ιστορικός Κοπανάς να αναδειχθεί ως ο σημαντικότερος εμπορικός πόλος της πόλης μας».

 Ο Δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε ότι οριστικά και αμετάκλητα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μετονομαστεί η οδός Ιθώμης σε οδό  Δημάρχου Αχιλλέα Γεωργούτσου, « ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και τιμής στον άνθρωπο και στο δήμαρχο, που έβαλε και αυτός τη δική του σφραγίδα στην ανάπτυξη της προσφυγικής μας συνοικίας σε δύσκολες εποχές και χαλεπούς καιρούς».
Το όνομα της οδού Ιθώμης σε συνεργασία με την Ένωση Μικρασιατών, θα δοθεί σε άλλη οδό ή κοινόχρηστο χώρο έτσι ώστε η ιστορική μας μνήμη να παραμείνει ζωντανή.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομής που η Δημοτική Αρχή υλοποίησε σε ποσοστό 82% από αυτά που είχε δεσμευτεί το 2002.