Παραδόθηκε η πλήρως ανακαινισμένη Πλατεία Κολλημένου (11/10/06)

«Σήμερα παραδίδουμε ένα μεγάλο έργο για την περιοχή της Μεταμόρφωσης, ένα έργο που ο εμπνευστής του, ο οραματιστής του, η δημοτική σύμβουλος Κυριακή Σκούρα, μια εξαιρετική και γεμάτη πάθος προσωπικότητα, μια πολύτιμη συνεργάτιδα, δεν είναι σήμερα εδώ, γιατί μόλις χθες  έφυγε από κοντά μας», τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, εμφανώς συγκινημένος παραδίδοντας στους στους κατοίκους της περιοχής, την πλήρως ανακαινισμένη πλατεία Γιώργου Κολλημένου, που φέρει το όνομα του Βυρωνιώτη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.


«Μπορεί –πρόσθεσε- η Κυριακή Σκούρα να μην είναι σήμερα ανάμεσα μας, αλλά από εκεί ψηλά, χαίρεται μαζί μας για το θαυμάσιο αυτό έργο που τόσο αγωνίστηκε και μας δίνει το πρόσταγμα αλλά και το κουράγιο να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και να δικαιώσουμε την δική της παρακαταθήκη».

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε επίσης ότι «Η ανάπλαση της πλατείας Τσιρακοπούλου είναι ένα έργο που πραγματικά αναβαθμίζει την περιοχή της Μεταμόρφωσης προσφέροντας σε όλους τους κατοίκους της περιοχής ένα χώρο πράσινου, ανάπαυσης και αναψυχής. Ένα έργο που αλλάζει την περιοχή δίνοντας ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα».Επεσήμανε δε ότι δεν είναι η μόνη παρέμβαση στην περιοχή καθώς η δημοτική αρχή μέσα σε 46 μήνες προχώρησε στα εξής:
- Κατασκευή μετά από 40 χρόνια νέου οριστικό δίκτυο αποχέτευσης σε όλη την περιοχή.
-  Οριστική διευθέτηση όλης της διαχείρισης των όμβριων υδάτων που ταλάνιζαν τους επαγγελματίες της περιοχής επί πολλά χρόνια με νέο δίκτυο  και νέα φρεάτια.
-  Μετέτρεψε σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας βασικές συλλεκτήριες αρτηρίες όπως η Κωνσταντινουπόλεως και η οδός Κερκύρας, με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, με διευθέτηση κόμβων και διαβάσεων και των δικτύων των όμβριων υδάτων, με την ενίσχυση και αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού και με την πλήρη ανακατασκευή των οδοστρωμάτων.
- Διευθέτησε τους κόμβους της Ταταούλων και μετέτρεψε κομμάτι της οδού Βοσπόρου σε ήπιας κυκλοφορίας για την ασφαλέστερη πρόσβαση των μαθητών της περιοχής στο Σχολικό Συγκρότημα και το αθλητικό Κέντρο της Εργάνης.
- Ασφαλτόστρωσε τις οδους: Αϊδινίου, Κερασούντος, Επταπύργου, Προύσσης, Ουσακίου, Βοιωτίας , Ρούμελης, Καλλιπόλεως οι οποίες παρέμεναν χωρίς συντήρηση για δύο τουλάχιστον δεκαετίες.
- Ανακατασκεύασε πλήρως τα πεζοδρόμια, το οδόστρωμα της οδού Αγ. Σοφίας ενώ προχώρησε στην διευθέτηση των κάθετων  κόμβων, οι οποίοι και αποτελούνταν για πολλά χρόνια σημεία ατυχημάτων. Ταυτόχρονα αντικατέστησε και ενίσχυσε τον ηλεκτροφωτισμό και αποκατέστησε την κυκλοφοριακή αναρχία με την μονοδρόμηση μέρους της Αγ. Σοφίας (από Κολοκοτρώνη έως Κύπρου) και διαχείριση της στάσης και στάθμευσης των ΙΧ και των φορτηγών εξυπηρέτησης της αγοράς.
- Τέλος ενέταξε σε συγκεκριμένες εργολαβίες σημαντικές παρεμβάσεις όπως η ανακατασκευή της οδού Χειμμάρας, της πλατείας Βυζαντίου και η ανακατασκευή δύο περίπου χιλιομέτρων πεζοδρομίων  στην ευρύτερη περιοχή.Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Βύρωνα αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομής που η Δημοτική Αρχή υλοποίησε σε ποσοστό 82% από αυτά που είχε δεσμευτεί το 2002.