5 Δεκεμβρίου 2006

Αποστολή βιβλίων σε παραμεθόριο χωριό από τον Δήμο Βύρωνα

Την αποστολή βιβλίων  στο  ακριτικό χωριό Ανταρτικό (Τρίγωνο) Φλώρινας,  αποφάσισε με  την ευκαιρία  των Χριστουγέννων,  η Δημοτική Αρχή Βύρωνα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά και της προέδρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, δημοτικής  συμβούλου Μαρίας Κοκκίνου.

Τα βιβλία λογοτεχνικού και  ιστορικού  περιεχομένου, με τις εγκυκλοπαίδειες και τα λεξικά «είναι απόλυτα χρήσιμα για τα παιδιά του χωριού» διαβεβαίωσε τον δήμαρχο, ο πρόεδρος της κοινότητας Παύλος Χατζόπουλος και ο διευθυντής του σχολείου Κοσμάς Χαραλαμπίδης  στην επικοινωνία που είχαν,  προκειμένου να του εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους. Ο κ Χαραλαμπίδης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ποσότητα (130 τόμοι), την ποικιλία των βιβλίων (Βέρν, Μαλό, Δουμάς, Παπαδιαμάντης, Πηνελόπη Δ, Καρκαβίτσας κ.α.), αλλά και την χρησιμότητα των εγκυκλοπαιδειών (ιστορικές, ιατρικές και γενικές) και των λεξικών. «Πρόκειται για ένα απροσδόκητα, ευχάριστο και χρήσιμο δώρο για τα παιδιά  σε  μορφωτικό και   ψυχαγωγικό επίπεδο», υπογράμμισε στον κ Χαρδαλιά.

Σημειώνεται ότι η επιλογή του χωριού έγινε μετά την «εμφάνιση» της κοινότητας στην τηλεοπτική εκπομπή (Αθέατος Κόσμος, όπου  ο πρόεδρος Π. Χατζόπουλος, μίλησε για τον «αποκλεισμό»  και τις ανάγκες που βιώνουν οι κάτοικοι και ιδιαίτερα τα παιδιά. Τόσο ο δήμαρχος  Ν. Χαρδαλιάς, όσο και η πρόεδρος της Δημοτικής βιβλιοθήκης Μ. Κοκκίνου  – που έχει ζήσει  την εμπειρία του  εκπαιδευτικού σε ακριτική περιοχή-, ευαισθητοποιήθηκαν άμεσα και προχώρησαν στην αποστολή των βιβλίων.