Ξεκίνησαν τη δράση τους οι ομάδες προσκόπων του Βύρωνα

Ξεκίνησαν τη δράση τους οι ομάδες προσκόπων του Βύρωνα

Με προτεραιότητα πάντα τα παιδιά και σύνθημα το «Έσο έτοιμος» ξεκίνησαν τη φετινή δράση τους τα συστήματα προσκόπων του Βύρωνα. Με αφορμή την έναρξη της προσκοπικής χρονιάς 2011-2012, η Τοπική Εφορία Προσκόπων Βύρωνα – Καισαριανής, πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή τον καθιερωμένο αγιασμό.
 
«Η ιστορία του προσκοπισμού έχει αποδείξει περίτρανα ότι σε δύσκολους καιρούς ο πρόσκοπος ήταν πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο. Τη δύσκολη αυτή στιγμή για όλο το κόσμο, δεν μπορούμε παρά να έχουμε στραμμένο το βλέμμα στο διπλανό μας και δεσμευόμαστε να ακολουθούμε τις αξίες και τα ιδανικά μας», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η τοπική έφορος Βύρωνα – Καισαριανής Βίκυ Αμερικάνου, επισημαίνοντας ότι σε αυτή τη βάση κινείται το πρόγραμμα της φετινής χρονιάς.
 
Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς πρόκειται να συναντηθεί με τους επικεφαλής των προσκόπων προκειμένου να συζητήσουν για όλα τα θέματα που αφορούν στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους για το προσκοπικό κίνημα και την παγκοσμιοποίηση του θεσμού, ενώ ορίστηκαν και οι βαθμοφόροι της φετινής χρονιάς.
 
Το «παρών» έδωσαν η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Ιουλία Κιούπη, η οποία εκπροσώπησε το Δήμο Βύρωνα, οι αργηγοί των επιμέρους συστημάτων, βαθμοφόροι και πολλά μέλη της προσκοπικής κοινότητας.