Από την Καισαριανή στον Βύρωνα και την Ηλιούπολη… με μία ορθοπεταλιά

Από την Καισαριανή στον Βύρωνα και την Ηλιούπολη… με μία ορθοπεταλιά

«Ποδηλατοβόλτα» -8 χιλιομέτρων- συνδιοργανώνουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου οι Δήμοι Καισαριανής, Βύρωνα και Ηλιούπολης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ειδική Γραμματεία Διατροφής & ¶θλησης).
 
Το ραντεβού είναι στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης στην Καισαριανή (επί της οδού Ούλωφ Πάλμε) από όπου και θα ξεκινήσει η βόλτα με ποδήλατο. Οι ποδηλάτες θα διασχίσουν τον Βύρωνα και θα καταλήξουν στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηλιούπολη.
 
Αναλυτικά η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: είσοδος Πανεπιστημιούπολης επί Ούλωφ Πάλμε (αφετηρία), Μοσχονησίων, πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου, Φιλαδελφείας, Εθν. Αντίστασης, Σκοπευτήριο, Ηρ. Κωνσταντοπούλου, Πολυζωίδου, Ανδριανουπόλεως, Δήλου, Φορμίωνος, Καραολή και Δημητρίου (στάση μπροστά από το Δημαρχείο Βύρωνα), Καισαρείας, Βουτζά, Χρ. Σμύρνης, Κύπρου, Αγ. Σοφίας, Προκ. Ικονίου, Κολών, Δερβενακίων, πλατεία Αγ. Λαύρας, Κωνσταντινουπόλεως, Μαρίνου Αντύπα, Παπανδρέου, Ειρήνης, πλατεία Εθν. Αντιστάσεως (τέρμα) (βλ. χάρτη στο τέλος του κειμένου).
 
Στο τέλος της ποδηλατοβόλτας, στην Ηλιούπολη, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση ποδηλάτων και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
 
Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Το ποδήλατο στη ζωή μας» που αποσκοπεί στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, ως μέσο μετακίνησης φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου το ποδήλατο να ενταχθεί ακόμα περισσότερο στην καθημερινή ζωή.
 
Στα σημαντικά οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου τόσο σε επίπεδο φυσικής άσκησης όσο και σε περιβαλλοντικό, αναφέρθηκαν ο Ειδικός Γραμματέας ¶θλησης και Διατροφής Κώστας Παταβούκας και οι τρεις Δήμαρχοι κ.κ. Αντώνης Καμπάκας, Νίκος Χαρδαλιάς και Βασίλης Βαλασόπουλος, στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ηλιούπολης. Όπως επεσήμαναν «τον τελευταίο καιρό το ποδήλατο έχει μπει δυναμικά στην καθημερινότητά μας ως ένα εναλλακτικό, οικονομικό, αθόρυβο, αυτόνομο και κυρίως φιλικό προς το περιβάλλον όχημα μετακίνησης».
 
Οι τρεις Δήμαρχοι κάλεσαν τους πολίτες να συμμετέχουν δυναμικά στην από κοινού διαδημοτική ποδηλατοβόλτα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «καμιά φορά αρκεί μια …ορθοπεταλιά για να πάμε τη ζωή μας πιο μπροστά!»