Ντοκιμαντέρ για την ανακύκλωση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

Ντοκιμαντέρ για την ανακύκλωση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

Το ντοκιμαντέρ «Πρώτη Ύλη» (Raw Material) του Χρήστου Καρακέπελη, με θέμα την ανακύκλωση μετάλλου, θα προβληθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας (Ιωαννίνων 12), παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών της ταινίας.
 
Η προβολή θα γίνει στις 18:30 στο θέατρο του σχολείου, «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής που πραγματοποιείται στο σχολείο για 4η συνεχή χρονιά. Μετά την προβολή, οι μαθητές θα συνομιλήσουν με τους δημιουργούς, τους γονείς και τους εκπροσώπους του Δήμου για το θέμα του ντοκιμαντέρ. 
 
Η ταινία
Τρεις τσιγγάνοι Αλβανοί, δύο Ινδοί, ένας Τούρκος κι ένας Έλληνας, είναι ένα δείγμα µόνο της απέραντης στρατιάς των desperados που ανακυκλώνουν τα μέταλλα μιας ολόκληρης χώρας. Τους έχετε δει στις γειτονίες της πόλης, αυτούς ή άλλους σαν αυτούς τους ήρωες της «Πρώτης Ύλης», να αποτελούν και αυτοί την πρώτη ύλη μέσα σε µια κοινωνική πραγματικότητα που μεταλλάσσεται. Είναι αυτοί που μαζεύουν και ανακυκλώνουν όλα τα άχρηστα μέταλλα που πετιούνται στα σκουπίδια.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία έκανε διεθνή πρεμιέρα με διακρίσεις στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ντοκιμαντέρ του Karlovy Vary, ενώ συμμετείχε και στο 13ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.