Θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης συζήτησαν χθες Δήμαρχος και πολίτες- Σήμερα ο δημόσιος διάλογος στη γειτονιά της Φρυγίας

Θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης συζήτησαν χθες Δήμαρχος και πολίτες- Σήμερα ο δημόσιος διάλογος στη γειτονιά της Φρυγίας

Mια πρώτη συζήτηση σχετικά με τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και τις δομές αλλά και τη φυσιογνωμία που πρέπει να έχουν αυτές ώστε να ανταποκρίνονται στα πραγματικά προβλήματα της πόλης, είχε χθες με τους πολίτες ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς. Μάλιστα, μετά από πρόταση του ιδίου, αποφασίστηκε η σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου εκτάκτως την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, προκειμένου να γίνει διεξοδικός διάλογος επί όλων των σχετικών ζητημάτων.
 
Ειδικότερα, στην πρώτη από τις τρεις συνολικά θεματικές ενότητες που εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος, «Βύρωνας Πόλη Ενεργών Πολιτών», ο Δήμαρχος της πόλης έδωσε μια πρώτη γεύση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί ο Δήμος με στόχο την ενίσχυση και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, στην ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα.
 
Από την πλευρά τους, οι πολίτες εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για όσα συμβαίνουν στον τόπο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει σύνδεση των δράσεων με τα πραγματικά προβλήματα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Εξάλλου, στόχος και των δύο πλευρών είναι Δήμος και πολίτες να ενώσουν δυνάμεις και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις με γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση των δυσκολιών.
 
Στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου με τους πολίτες, ο Δήμαρχος Βύρωνα συναντάται σήμερα στις 7 το απόγευμα με τους κατοίκους της γειτονιάς της Φρυγίας, στο χώρο του 3ου Παιδικού Σταθμού (Μίνωος 1).