Στη γειτονιά της Ανάληψης σήμερα ο Δήμαρχος Βύρωνα – Την Κυριακή ο δημόσιος διάλογος για θέματα Παιδείας

Στη γειτονιά της Ανάληψης σήμερα ο Δήμαρχος Βύρωνα – Την Κυριακή ο δημόσιος διάλογος για θέματα Παιδείας

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή τους συζήτησαν σήμερα με τον Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά οι κάτοικοι στη γειτονιά της Ανάληψης, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που πραγματοποιείται με στόχο την καταγραφή και αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών.
 
Ειδικότερα, οι κάτοικοι της Ανάληψης έθεσαν στον Δήμαρχο θέματα που αφορούν στον τομέα της καθαριότητας, δίνοντας έμφαση στην αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων, στα εγκαταλελειμμένα Ι.Χ και το πρόβλημα που δημιουργούν με τις θέσεις πάρκινγκ, στον ορισμό των αναπηρικών θέσεων στάθμευσης, στα δημοτικά τέλη, στον τομέα του αθλητισμού, καθώς και στους συντελεστές δόμησης στην πόλη και το γενικό πολεοδομικό σχέδιο. 
 
Επιπλέον, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα, εν μέσω κρίσης, των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει ήδη δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή, θέμα για το οποίο έχει συγκληθεί εκτάκτως σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, την προσεχή Δευτέρα, στις 8.30 το βράδυ.  
 
Ο Δήμαρχος Βύρωνα άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις των παραβρισκομένων και απάντησε διεξοδικά στα ερωτήματά τους. Όπως είπε, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν στην παρούσα φάση αλλά και τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού σε υπηρεσίες του Δήμου, χρέος της τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα και να στηριχθεί η τοπική κοινωνία.
 
Ο δημόσιος διάλογος που διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Βύρωνας, Πόλη Ενεργών Πολιτών», συνεχίζεται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με τη συζήτηση για θέματα Παιδείας, στις 11 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Ν. Ελβετίας 34).
 
Ο κύκλος των δημόσιων συναντήσεων Δημάρχου και πολιτών ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στο κέντρο της πόλης, στο Παλαιό Δημαρχείο του Βύρωνα (Κύπρου & Ευαγγ. Σχολής), στις 7 το απόγευμα.