Ενημέρωση για τον καρκίνο του προστάτη στον Βύρωνα

Ενημέρωση για τον καρκίνο του προστάτη στον Βύρωνα

Την αναγκαιότητα της ενημέρωσης και της έγκαιρης πρόληψης τόνισαν οι ομιλητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τον καρκίνο του προστάτη η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου από τον Δήμο Βύρωνα και τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Υποστήριξης Ατόμων που Εμπλέκονται με τον Καρκίνο «Μείνε Δυνατός».

 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ογκολόγος - Ακτινοθεραπεύτρια Δέσποινα Κατσώχη ανέπτυξε θέματα που αφορούν στα συμπτώματα, τους τρόπους διάγνωσης, αλλά και την αντιμετώπιση της νόσου. Παράλληλα, οι ειδικοί ψυχολόγοι της οργάνωσης «Μείνε Δυνατός» επισήμαναν με έμφαση τη σημασία και την αναγκαιότητα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ατόμων που νοσούν αλλά και του περιβάλλοντός τους.
 
Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στο στίγμα του καρκίνου και την απομυθοποίησή του, την αποκάλυψη της αλήθειας στον ασθενή και τους τρόπους σωστής συμπεριφοράς σε άτομα που νοσούν. Μάλιστα, ο ιδρυτής της οργάνωσης Παναγιώτης Μιχαήλ μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους την προσωπική του εμπειρία με τον καρκίνο.
 
Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί παγκοσμίως την πέμπτη συχνότερη μορφή καρκίνου, ενώ είναι ο δεύτερος σε συχνότητα διάγνωσης στους άνδρες, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ενημέρωση και την πρόληψη.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κινηματογράφο «Νέα Ελβετία»  στο πλαίσιο της Πανελλήνιας ενημερωτικής καμπάνιας για τον καρκίνο του προστάτη υπό τον τίτλο «Μήπως είσαι Μπλε;».
 
 
Η Ογκολόγος - Ακτινοθεραπεύτρια Δέσποινα Κατσώχη και ο ιδρυτής της Οργάνωσης Παναγιώτης Μιχαήλ.