Πρασίνισε η έκταση του παλιού Νταμαριού στον Υμηττό

Πρασίνισε η έκταση του παλιού Νταμαριού στον Υμηττό

Αθρόα ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην αναδάσωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του παλιού νταμαριού του Κακορέματος «Εργάνης», στον Υμηττό, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, από τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), τον Δήμο Βύρωνα, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Βύρωνα και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με τη χορηγία της εταιρίας SAP Business Management & Software Solutions.
 
Δεκάδες εθελοντές δασοπροστασίας και πολίτες όλων των ηλικιών συμμετείχαν και φύτευσαν συνολικά 5.000 νέα δενδράκια σε μια περιοχή που στο παρελθόν έχει καταστραφεί από πυρκαγιές. Μεριμνώντας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της αναδάσωσης, η επιβλέπουσα Τεχνική Υπηρεσία του ΣΠΑΥ χρησιμοποίησε εδαφοβελτιωτικά υλικά, ενώ έχει προβλέψει να γίνει πότισμα της έκτασης το καλοκαίρι.
 
Το «παρών» στην αναδάσωση έδωσαν, ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, οι Εθελοντικές Ομάδες Ηλιούπολης, Γλυφάδας και Παπάγου-Χολαργού, οι εργαζόμενοι της εταιρίας SAP, μαθητές από σχολεία της περιοχής, πρόσκοποι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα «πρόκειται για την πρώτη φάση της δενδροφύτευσης με στόχο την αποκατάσταση της περιοχής, με τη φύτευση των πρώτων 5.000 δέντρων από τα 150.000 που χρειάζεται συνολικά ο χώρος για να πρασινίσει» και πρόσθεσε ότι μέλημα παραμένει η συνέχιση της προσπάθειας να παραμείνει πράσινος ο Υμηττός.