Παιδική ποδηλατοδρομία και... μάθημα ανακύκλωσης στο Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων των Παιδιών

Παιδική ποδηλατοδρομία και... μάθημα ανακύκλωσης στο Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων των Παιδιών

Δυναμικό «παρών» έδωσαν για μία ακόμα φορά οι μικροί μας φίλοι, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Παιδιών του Δήμου Βύρωνα, που αυτό το Σαββατοκύριακο περιελάμβανε παιδική ποδηλατοδρομία και ένα… μάθημα ανακύκλωσης.
 
Πιστά στο «ραντεβού» του Σαββατοκύριακου, τα παιδιά συμμετείχαν το πρωί του Σαββάτου στην ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο της Εργάνης και με σύμμαχο τον καλό καιρό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη βόλτα τους, να διασκεδάσουν αλλά και να αθληθούν. Μετά το τέλος της δραστηριότητας κληρώθηκε και ένα ποδήλατο.
 
Το απόγευμα προβλήθηκε η ταινία Kung Fu Panda.
 
Το πρωί της Κυριακής οι μικροί μας φίλοι ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση στη σχετική εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» , ενώ μαζί με τη μασκότ «Λίτσα η αλεπουδίτσα» παρακολούθησαν την ταινία Wall – E. Μικροί και μεγάλοι έμαθαν ποια υλικά είναι ανακυκλώσιμα και πολλές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες για την ανακύκλωση, ενώ από την πλευρά τους, οι παραβρισκόμενοι δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στις σημαντικές πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.  
 
Το Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων συνεχίζεται το επόμενο Σαββατοκύριακο με τη Διαδρομή Περιβάλλοντος και το Παιδικό Δημοτικό Συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν μια περιβαλλοντική διαδρομή που ξεκινάει από τον Πολυχώρο Κατερίνα Κουγιά (πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Καρέα) και καταλήγει στον Βύρωνα (Μονή Ζωοδόχου Πηγής), όπου θα φυτέψουν δεντράκια. Στη διάρκεια της διαδρομής δασολόγοι του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού θα μιλήσουν στα παιδιά για το περιβάλλον και τη σημασία προστασίας του βουνού.
 
Στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, θα προβληθεί η ταινία «Βρέχει κεφτέδες».
 
Ένα διαφορετικό Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου. Αυτή τη φορά οι μεγάλοι δίνουν το λόγο στα παιδιά και τους ανοίγουν τα μικρόφωνα για να θέσουν τα δικά τους προβλήματα και όλοι μαζί να αναζητήσουν λύσεις.