Συνεδρίασε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο των παιδιών στον Βύρωνα

Συνεδρίασε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο των παιδιών στον Βύρωνα

Μια διαφορετική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. Αυτή τη φορά, ο Δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πόπη Αλιφραγκή άνοιξαν τα μικρόφωνα στα παιδιά και τους έδωσαν το βήμα και το λόγο να θέσουν τα προβλήματα και τις απόψεις τους για ζητήματα που τα απασχολούν. Μάλιστα, στόχος είναι από το Σεπτέμβριο να καθιερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο των Παιδιών.
 
Μαθητές - εκπρόσωποι από όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, το ποιοι συμμετέχουν σε αυτό και πως ακριβώς εκλέγονται. Τα παιδιά έθεσαν –ομαδικά ή σε ατομικό επίπεδο- ερωτήσεις για θέματα που αφορούν στο σχολείο, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και ο Δήμαρχος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις. Μάλιστα, δεσμεύτηκε στα παιδιά ότι το παιδικό Δημοτικό Συμβούλιο θα επαναληφθεί εντός του Μαΐου με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη που θα καθοριστεί από τα ίδια τα παιδιά, ενώ από το Σεπτέμβριο κάθε τμήμα της Στ' τάξης Δημοτικού θα εκλέγει και τον εκπρόσωπό του στο Δημοτικό Συμβούλιο των παιδιών της πόλης μας.
 
Διαδρομή Περιβάλλοντος
 
Στο μεταξύ, μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των μικρών Βυρωνιωτών στη Διαδρομή Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Η περιβαλλοντική διαδρομή ξεκίνησε από τον Πολυχώρο Κατερίνα Κουγιά (πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Καρέα) και κατέληξε στον Βύρωνα (Μονή Ζωοδόχου Πηγής), όπου εκεί φύτεψαν δεντράκια. Στη διάρκεια της διαδρομής δασολόγοι του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού τους μίλησαν για το περιβάλλον και τη σημασία προστασίας του βουνού, ενώ τα παιδιά έμαθαν πολλά τόσο για τις ονομασίες των φυτών όσο και για τον τρόπο που οι ειδικοί μεριμνούν για τη φυσική αναγέννηση των καμμένων εκτάσεων.
 
Το απόγευμα τα παιδιά παρακολούθησαν την ταινία «Βρέχει κεφτέδες».
 
Το Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων συνεχίζεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, με ένα διήμερο θεατρικού παιχνιδιού και αυτοσχεδιασμών στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ – ΙΕΚ. Το απόγευμα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο θα προβληθεί η ταινία «Μαλλιά Κουβάρια».