Μάθημα εθελοντισμού για τους μικρούς Βυρωνιώτες

Μάθημα εθελοντισμού για τους μικρούς Βυρωνιώτες

Μάθημα εθελοντισμού πήραν το περασμένο Σάββατο οι μικροί Βυρωνιώτες που βρέθηκαν στο Πυροφυλάκειο του Βύρωνα στον Κουταλά. Εκτός από τη θεωρία όμως οι μικροί εθελοντές πέρασαν και στην πράξη, καθώς είχαν την ευκαιρία να σβήσουν μια μικρή φωτιά υπό τις οδηγίες των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας.
 
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου, οι μικροί Βυρωνιώτες ενημερώθηκαν από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας για τη σημασία του εθελοντισμού και την αναγκαιότητα των εθελοντικών δράσεων, ανέβηκαν σε ένα πυροσβεστικό όχημα και απέκτησαν εμπειρία για τον τρόπο κατάσβεσης μιας φωτιάς, συμμετέχοντας σε επίδειξη που έκαναν οι εθελοντές.
 
Αυτό το Σαββατοκύριακο το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών συνεχίζεται με θέατρο και παραμύθια. Συγκεκριμένα, το Σάββατο στις 11 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία», τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Λιλιπούπολη» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου μας, σε σκηνοθεσία Λίλιαν Δημητρακοπούλου. Η θεατρική δραστηριότητα διορργανώνεται με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου που εορτάστηκε την Τρίτη 27 Μαρτίου.
 
Την Κυριακή  το πρωί, ο Δημοτικός Κινηματογράφος θα γεμίσει με γνωστές ήρωες παραμυθιών  που θα κρατήσουν συντροφιά και θα διασκεδάσουν τα μικρά αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά. Τα παραμύθια θα «ζωντανέψουν» μέσα από την αφήγηση της Μαρίας Καναβάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 2 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
 
Ολοκληρώνεται αρχές Απριλίου το Πρόγραμμα
 
Το Πρόγραμμα ολοκληρώνεται μετά από σχεδόν τρεις μήνες το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Απριλίου. Το Σάββατο 7 Απριλίου οι μικροί μας φίλοι θα δώσουν χρώμα στην πλατεία Ταπητουργείου φυτεύοντας λουλούδια, ενώ το απόγευμα θα παρακολουθήσουν την ταινία «Στρουμφάκια» στο 10ο Δημοτικό Σχολείο. Την Κυριακή 8 Απριλίου θα παρακολουθήσουν μία παράσταση με τον Καραγκιόζη στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία».
 
Κληρώσαμε ένα ποδήλατο
 
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος μας έδωσε ένα ποδήλατο στη μικρή Ιωάννα, τη νικήτρια της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου, μετά το τέλος της παιδικής ποδηλατοδρομίας στο Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο της Εργάνης.
 
Για να δείτε περισσότερα για τις προηγούμενες εκδηλώσεις του Προγράμματος, κάντε κλικ στο κείμενο που σας ενδιαφέρει: