Σεμινάρια «πρώτων βοηθειών» στους Παιδικούς Σταθμούς του Βύρωνα

Σεμινάρια «πρώτων βοηθειών» στους Παιδικούς Σταθμούς του Βύρωνα

Μαθήματα «πρώτων βοηθειών» πήραν οι παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών του Δήμου μας, στο πλαίσιο σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Παιδαγωγικού των Παιδικών Σταθμών.
 
Το σεμινάριο έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους παιδαγωγούς, οι οποίοι μέσω της βιωματικής μορφής και των σεναρίων υποτιθέμενων ατυχημάτων έμαθαν πώς να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, ζητήματα που σχετίζονται με την περιποίηση τραυμάτων, τις αιμορραγίες, τα εγκαύματα, τις ρινορραγίες, τα καρούμπαλα αλλά και την αντιμετώπιση πνιγμών.
 
Η εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλία Λεντζή, βασίστηκε στο τρίπτυχο «ακούω-βλέπω-κάνω» και έδωσε ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες στους συμμετέχοντες με στόχο πάντα την ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών.
 
Το σεμινάριο αυτό είναι η αρχή ενός κύκλου 9 ακόμα παρουσιάσεων που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς σε κάθε παιδικό σταθμό ξεχωριστά, όπως ενημέρωσαν η Διευθύντρια Παιδαγωγικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Φρόσω Σκαμνέλη και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Φίλιππος Καρατζάς. Τα σεμινάρια διαρκούν δύο ώρες και πραγματοποιούνται 6-8 το απόγευμα.
 
Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων έχει ως εξής:
 
- 1ος Δ.Π.Σ. Βύρωνα στις 26 Απριλίου 6-8 μ.μ.
- 3ος Δ.Π.Σ. Βύρωνα στις 2 Μαΐου 6-8 μ.μ.
- 4ος Δ.Π.Σ. Βύρωνα στις 3 Μαΐου 6-8μ.μ.
- 5ος Δ.Π.Σ. Βύρωνα στις 9 Μαΐου 6-8μ.μ.
- 6ος Δ.Π.Σ Βύρωνα στις 10 Μαΐου 6-8μ.μ.
- 7ος Δ.Π.Σ. Βύρωνα στις 17 Μαΐου 6-8μ.μ.
- 8ος Δ.Π.Σ. Βύρωνα στις 22 Μαΐου 6-8μ.μ.
- 9ος Δ.Π.Σ. Βύρωνα στις 23 Μαΐου 6-8μ.μ.
- 10ος Δ.Π.Σ. Βύρωνα στις 30 Μαΐου 6-8μ.μ.