Επίτιμος Δημότης Βύρωνα ανακηρύχθηκε ο Ιταλός Δήμαρχος Marco Galdi

Επίτιμος Δημότης Βύρωνα ανακηρύχθηκε ο Ιταλός Δήμαρχος Marco Galdi

Επίτιμος δημότης του Βύρωνα ανακηρύχθηκε ο Δήμαρχος της ιταλικής πόλης Cava de Tirreni, Marco Galdi, ο οποίος ήταν ο πρώτος που προσέφερε το μισθό του υπέρ της Ελλάδας, αναφερόμενος παράλληλα στη σημαντική προσφορά της χώρας μας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
 
Η ανακήρυξη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε τιμητική εκδήλωση στο Δημαρχείο του Βύρωνα, σε ένδειξη αναγνώρισης των φιλελληνικών αισθημάτων του Ιταλού Δημάρχου και της πρωτοβουλίας που ανέλαβε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, μετά από σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εισήγηση του Αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρίστου Γώγου.
 
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην θέση που πήρε ο Ιταλός Δήμαρχος υπέρ της χώρας και τόνισε «
O Marco Galdi ήταν ο πρώτος που έκανε τον φιλελληνισμό πράξη, στην παρούσα συγκυρία, όπου η εικόνα που παρουσιάζεται για τη χώρα μας στο εξωτερικό είναι κάθε άλλο παρά κολακευτική». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ιταλό Δήμαρχο που υπενθύμισε σε όλους μας την ουσία της ευρωπαϊκής ιδέας, «αλλά κυρίως που μας θύμισε την Ελλάδα που έχουμε στην καρδιά μας, την Ελλάδα που αγαπάμε, την Ελλάδα που θέλουμε» και τον καλωσόρισε στη νέα του πόλη.
 
Από την πλευρά του, ο Ιταλός Δήμαρχος
Marco Galdi ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα έχω στην καρδιά μου τον Βύρωνα» και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, τονίζοντας «Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δημιουργία της ιστοσελίδας www.forgreece.eu, που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της Ελλάδας, επισημαίνοντας: «είναι ένα ευχαριστώ για ό,τι έχει προσφέρει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Ελπίζω να αποτελέσει την αρχή ενός νέου κινήματος υπέρ της Ελλάδας, ενός νέου κινήματος φιλελληνισμού στην Ευρώπη».
 
Όπως είπε, «βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να θέσει την έννοια της αλληλεγγύης στο κέντρο της Ευρώπης. Αν η αλληλεγγύη δεν μπει στο ευρωπαϊκό λεξικό, η Ευρώπη δεν θα έχει μέλλον». Τέλος, αναφερόμενος στη σημασία της πολιτικής ο
Marco Galdi δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μόνο η πολιτική, η καλή πολιτική, μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του σήμερα».
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Βύρωνα, Καισαριανής και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των όμορων Δήμων Καισαριανής και Ηλιούπολης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Περιφέρειας Αττικής και φορέων της πόλης, καθώς και το προεδρείο του Συνδέσμου Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας (ΣΕΠΙ).