¶νοιξε η αυλαία του 27ου Παιδικού Φεστιβάλ στον Βύρωνα

¶νοιξε η αυλαία του 27ου Παιδικού Φεστιβάλ στον Βύρωνα

Την έναρξη του 27ου Παιδικού Φεστιβάλ κήρυξε την Τετάρτη 2 Μαΐου ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 8ο Δημοτικό σχολείο. Το φετινό Φεστιβάλ έχει τον τίτλο "Μάθε παιδί μου γράμματα...!" και θα διαρκέσει μέχρι και τις 13 Μαΐου.
 
Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Βύρωνα αναφέρθηκε στη συλλογική προσπάθεια που έγινε προκειμένου να είναι και πάλι «παρών» το Φεστιβάλ παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες. Κυρίως όμως αναφέρθηκε στην προσπάθεια και το πείσμα των ίδιων των παιδιών που, όπως είπε, «μέσα από τις μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, μας δείχνουν ότι η αγάπη τους για την Τέχνη και η ανάγκη τους να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, είναι τόσο μεγάλη που εμείς δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπέρμαχοι της προσπάθειάς τους, πέρα από τα όποια εμπόδια και τις οικονομικές αδυναμίες».
 
Στη συνέχιση του Παιδικού Φεστιβάλ σε πείσμα των καιρών, αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαγεωργίου, η οποία επισήμανε ιδιαίτερα τη δημιουργική διάθεση και το ταλέντο των παιδιών.
 
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πηνελόπη Δάφνη αναφέρθηκε και στην αιμοδοσία που γίνεται φέτος στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Σωτηρία», με στόχο να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος για παιδιά. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου, στο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης (5-8 μ.μ).
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έναρξης του Φεστιβάλ, οι παραβρισκόμενοι παρακολούθησαν τραγούδια από τη χορωδία του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ οι μαθητές του 8ου Δημοτικού παρουσίασαν τη μουσική παράσταση «Ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Μουσικής» και ένα αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη και το ρεμπέτικο τραγούδι. Παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν οι μαθητές του 6ου & 7ου Δημοτικού σχολείου.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
 
Παρασκευή 4 Μαΐου
4.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης» του Ευγένιου Τριβιζά
6.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου του τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο, την Θεσσαλία και τα νησιά
7.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου παρουσιάζουν το έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη
 
Δευτέρα 7 Μαΐου
4.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου του τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο και την Μικρά Ασία
5.00 μ.μ.
Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν χορό Hip Hop
6.00 μ.μ.
Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου παρουσιάζουν το έργο «Χορωδία», Μετάφραση - διασκευή - επιμέλεια: Γιώργου Δουργούτη
8.00 μ.μ.
Οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν το έργο «Ο θάνατος του Περικλή» του Δημήτρη Α. Κορομηλά
 
Τρίτη 8 Μαΐου
4.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Ειρήνη» του Αριστοφάνη
6.00 μ.μ.
Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «¶ρωμα από Τσέχωφ»,  διασκευασμένα διηγήματα του ¶ντον Τσέχωφ
7.00 μ.μ.
Οι μαθητές της Ε’ & ΣΤ΄ τάξεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Η μαγική Λέξη», μία θεατρική ιστορία που δημιουργήθηκε από κείμενα και αυτοσχεδιασμούς των παιδιών.
8.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Αυτός που λέει Ναι και Αυτός που λέει Όχι» του Μπέρτολντ Μπρεχτ.
 
Τετάρτη 9 Μαΐου
5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ. Αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης
 
4.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 12ου Νηπιαγωγείου παρουσιάζουν Παραμύθια και Μύθοι από την Ελλάδα: «Το σχολείο των ζώων», «Η ώρα η καλή», «Τα τρία γουρουνάκια», «Το λιοντάρι και το ποντίκι».
6.00 μ.μ.
Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Από το Α ως το Ω, λέξεις τρέχουν στον αέρα» των Ελένης Τύμπα-Ψυρροπούλου, Κλεοπάτρας Παγιαβλή, Ευθυμίου Τρεύλα.
7.00 μ.μ.
Οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν το έργο «Βελλερεφόντης».
8.30 μ.μ.
Οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων του τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών παρουσιάζουν χορούς από: Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πόντο και Τζιά.
 
 Πέμπτη 10 Μαΐου
4.00 μ.μ.
Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν δύο μονόπρακτα «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο και«Πρόταση γάμου» του ¶ντον Τσέχωφ.
5.15 μ.μ.
Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου του τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.
6.15 μ.μ.
Οι μαθητές της Α’ & Β΄ τάξεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και 12ου Νηπιαγωγείου παρουσιάζουν το έργο «Το Χρυσολούλουδο» της Ζωής Βαλάση.
7.45 μ.μ.
Οι μαθητές του 3ου Λυκείου παρουσιάζουν το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου από την ομώνυμη κωμωδία του Μολιέρου.
9.15 μ.μ.
Οι μαθητές του 5ου Λυκείου & του Λυκείου Καρέα παρουσιάζουν το έργο «Η παράσταση… αρχίζει;» του Ρικ ¶μποτ.
 
Παρασκευή 11 Μαΐου
4.30 μ.μ.
Οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν το έργο «Μάγια και βότανα» του Χάρη Σακελλαρίου.
5.15 μ.μ.
Οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν το έργο «Ο Σπιθοβολάκης» του Χάρη Σακελλαρίου.
7.15 μ.μ.
Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου.
8.15 μ.μ.
Οι μαθητές του 6ου & 7ου Δημοτικών Σχολείων του τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
 
Σάββατο 12 Μαΐου
4.00 μ.μ.
Οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Να πως φτάσαμε στην κρίση», διασκευή από το θεατρικό έργο του Μάριου Ποντίκα «Εσωτερικαί ειδήσεις».
5.00 μ.μ.
Οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν την παράσταση «Ειρήνη», μία μεταμοντέρνα διασκευή του ομώνυμου έργου του Αριστοφάνη από τον Γ. Ανδρουλάκη.
6.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 1ου Λυκείου παρουσιάζουν το έργο «Το θεριό του ταύρου» του Αζίζ Νεσίν.
8.45 μ.μ.
Οι μαθητές του Γυμνασίου & Λυκείου Καρέα παρουσιάζουν το έργο «Του κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή. 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τραγούδια από το Χαμόγελο του Παιδιού
Παραδοσιακοί χοροί από το 6ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο
Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη και το ρεμπέτικο τραγούδι από το 8ο Δημοτικό
Μουσική παράσταση <i>Ταξίδι στο μαγικό κόσμο της μουσικής</i> από το 8ο Δημοτικό Σχολείο
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς κηρύσσει την έναρξη του 27ου Παιδικού Φεστιβάλ