Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας

Το 3ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας, Πυρόσβεσης και Διάσωσης διοργάνωσαν οι εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Δήμου Βύρωνα, στις 27 και 28 Απριλίου.
 
Το κοινό που βρέθηκε στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" τις δύο αυτές μέρεις είχε την ευκαίρία να παρακολουθήσει ενημερώσεις, επιδείξεις από διασώστες της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. και αγωνίσματα σχετικά με τη δράση των εθελοντών δασοπροστασίας και πυρόσβεσης. Το "παρών" έδωσαν και εκατοντάδες μαθητές της περιοχής που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το έργο των εθελοντικών ομάδων και τη σημασία του εθελοντισμού.
 
Νικητές στα αγωνίσματα και τις ασκήσεις διάσωσης αναδείχθηκαν η Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας - Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (1η θέση), η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Εκάλης (2η θέση) και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης (3η θέση).
Το Φεστιβάλ παρακολούθησαν και εκπαιδευτές του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών (EMERCOM) της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μάλιστα, την Κυριακή 29 Απριλίου τα μέλη των εθελοντικών ομάδων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο με θέμα "Οι ψυχολογικές πτυχές των επιχειρήσεων διάσωσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης" από την εξειδικευμένη ψυχολόγο Μαρία Πάβλοβα.
Στη σημασία του έργου των εθελοντών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλίας, επισημαίνοντας ότι "χωρίς τη συνδρομή των εθελοντών δεν θα μπορούσαν να γίνουν πολλά. Για την προσφορά τους τούς αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και η αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή μας".