Συνεχίζεται σήμερα το 27ο Παιδικό Φεστιβάλ στον Βύρωνα

Συνεχίζεται σήμερα το 27ο Παιδικό Φεστιβάλ στον Βύρωνα

Με παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς και δύο θεατρικές παραστάσεις συνεχίζεται σήμερα το 27ο Παιδικό Φεστιβάλ στον Βύρωνα.
 
Συγκεκριμένα, στις 4.30 απόγευμα οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο και τη Μικρά Ασία και στη συνέχεια Hip Hop. Την παράσταση «Χορωδία» του Κριστόφ Μπαρατιέ παρουσιάζουν στις 6 το απόγευμα οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου, ενώ στις 8 το βράδυ οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν το έργο «Ο θάνατος του Περικλή» του Δημήτρη Α. Κορομηλά.
 
Το Φεστιβάλ συνεχίζεται αύριο με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, το «¶ρωμα από Τσέχωφ», τη θεατρική ιστορία «Η μαγική λέξη» και την παράσταση «Αυτός που λέει Ναι και αυτός που λέει Όχι» του Μπέρτολντ Μπρεχτ.
 
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν οι δύο εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, η παράσταση «Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης» του Ευγένιου Τριβιζά και η παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές του 13ου Δημοτικού σχολείου. Η εκδήλωση με τους παραδοσιακούς χορούς που επρόκειτο να παρουσιάσουν την ίδια ώρα οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών σχολείων, ματαιώνεται.  
 
 
Τρίτη 8 Μαΐου
 
4.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Ειρήνη» του Αριστοφάνη
6.00 μ.μ.
Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «¶ρωμα από Τσέχωφ»,  διασκευασμένα διηγήματα του ¶ντον Τσέχωφ
7.00 μ.μ.
Οι μαθητές της Ε’ & ΣΤ΄ τάξεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Η μαγική Λέξη», μία θεατρική ιστορία που δημιουργήθηκε από κείμενα και αυτοσχεδιασμούς των παιδιών.
8.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Αυτός που λέει Ναι και Αυτός που λέει Όχι» του Μπέρτολντ Μπρεχτ.
 
Τετάρτη 9 Μαΐου
 
5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ. Αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης
 
4.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 12ου Νηπιαγωγείου παρουσιάζουν Παραμύθια και Μύθοι από την Ελλάδα: «Το σχολείο των ζώων», «Η ώρα η καλή», «Τα τρία γουρουνάκια», «Το λιοντάρι και το ποντίκι».
6.00 μ.μ.
Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Από το Α ως το Ω, λέξεις τρέχουν στον αέρα» των Ελένης Τύμπα-Ψυρροπούλου, Κλεοπάτρας Παγιαβλή, Ευθυμίου Τρεύλα.
7.00 μ.μ.
Οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν το έργο «Βελλερεφόντης».
8.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης» του Ευγένιου Τριβιζά
Οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου του τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο, την Θεσσαλία και τα νησιά
 
 
 
Από την παράσταση <i>Το μεγάλο μας τσίρκο</i> - 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα
Από την παράσταση <i>Το μεγάλο μας τσίρκο</i> - 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα