Αριστοφάνης, Τσέχωφ και Μπρέχτ στη σκηνή του 27ου Παιδικού Φεστιβάλ

Αριστοφάνης, Τσέχωφ και Μπρέχτ στη σκηνή του 27ου Παιδικού Φεστιβάλ

Με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, το «¶ρωμα από Τσέχωφ», την παράσταση «Αυτός που λέει Ναι και αυτός που λέει Όχι» του Μπέρτολντ Μπρεχτ και τη θεατρική ιστορία «Η μαγική λέξη», που δημιουργήθηκε από κείμενα και αυτοσχεδιασμούς των μαθητών, συνεχίζεται σήμερα το 27ο Παιδικό Φεστιβάλ στον Βύρωνα.
     
Στο μεταξύ, το χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν χθες οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο και τη Μικρά Ασία και στη συνέχεια Hip Hop, καθώς και οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου που παρουσίασαν την παράσταση «Χορωδία» του Κριστόφ Μπαρατιέ.  Θετικά σχόλια απέσπασαν και οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων που παρουσίασαν το έργο «Ο θάνατος του Περικλή» του Δημήτρη Α. Κορομηλά.
 
Τετάρτη 9 Μαΐου
 
5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ. Αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης
 
4.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 12ου Νηπιαγωγείου παρουσιάζουν Παραμύθια και Μύθοι από την Ελλάδα: «Το σχολείο των ζώων», «Η ώρα η καλή», «Τα τρία γουρουνάκια», «Το λιοντάρι και το ποντίκι».
6.00 μ.μ.
Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Από το Α ως το Ω, λέξεις τρέχουν στον αέρα» των Ελένης Τύμπα-Ψυρροπούλου, Κλεοπάτρας Παγιαβλή, Ευθυμίου Τρεύλα.
7.00 μ.μ.
Οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν το έργο «Βελλερεφόντης».
8.30 μ.μ.
Οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης» του Ευγένιου Τριβιζά
Οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου του τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο, την Θεσσαλία και τα νησιά
 
Υπενθυμίζεται ότι η  εκδήλωση με τους παραδοσιακούς χορούς που επρόκειτο να παρουσιάσουν στις 8.30 το βράδυ οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών σχολείων, ματαιώνεται.