Συνεχίζεται το 27ο Παιδικό Φεστιβάλ στον Βύρωνα

Συνεχίζεται το 27ο Παιδικό Φεστιβάλ στον Βύρωνα

Με δύο μονόπρακτα, τη «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο και την «Πρόταση Γάμου» του ¶ντον Τσέχοφ ξεκινούν οι σημερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 27ου Παιδικού Φεστιβάλ του Βύρωνα.
 
Τα μονόπρακτα παρουσιάζουν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου στις 4 το μεσημέρι, ενώ λίγο αργότερα θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Στις 7.45 οι μαθητές του 3ου Λυκείου παρουσιάζουν το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» σε διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου από την ομώνυμη κωμωδία του Μολιέρου και στις 9.15 οι μαθητές του 5ου Λυκείου & του Λυκείου Καρέα παρουσιάζουν το έργο «Η παράσταση… αρχίζει;» του Ρικ ¶μποτ.
 
Στο μεταξύ, τέσσερις παραστάσεις και παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν χθες οι μαθητές. Το 12ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε παραμύθια και μύθους από την Ελλάδα, ενώ οι μαθητές του 2ου Δημοτικού έδωσαν την παράσταση «Από το Α ως το Ω, λέξεις τρέχουν στον αέρα». Το απόγευμα στη σκηνή του Δημοτικού Κινηματογράφου «Νέα Ελβετία» ανέβηκαν οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών με την παράσταση «Βελλερεφόντης». Αμέσως μετά, οι μαθητές του 13ου Δημοτικού παρουσίασαν «Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης» του Ευγένιου Τριβιζά, ενώ τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου, κλείνοντας τη μέρα με παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο, την Θεσσαλία και τα νησιά.
Παρασκευή 11 Μαΐου
 
4.30 μ.μ.
Οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν το έργο «Μάγια και βότανα» του Χάρη Σακελλαρίου.
5.15 μ.μ.
Οι μαθητές των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζουν το έργο «Ο Σπιθοβολάκης» του Χάρη Σακελλαρίου.
7.15 μ.μ.
Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν το έργο «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου.
8.15 μ.μ.
Οι μαθητές του 6ου & 7ου Δημοτικών Σχολείων του τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.