13 Φεβρουαρίου 2007

Βραδιές πολιτισμού στο Δήμο Βύρωνα: Με επιτυχία το αφιέρωμα στον ¶κη Πάνου

«Θα κλείσω τα μάτια θ' απλώσεις τα χέρια, να βρουν να φωλιάσουν λευκά περιστέρια, αγάπη μου πρώτη αγάπη μεγάλη, θα κλείσω τα μάτια κι όπου με βγάλει…»

Ο δρόμος μας έβγαλε όλους στο Δημοτικό Κινηματογράφο Νέα Ελβετία, στο Δήμο Βύρωνα. Σε μία κατάμεστη αίθουσα, με έντονα συναισθήματα και εικόνες, απολαύσαμε μία «ποιητική» νύχτα αφιερωμένη στο μεγάλο απόντα, ¶κη Πάνου.

Για τον άνθρωπο ¶κη Πάνου που νίκησε σχεδόν τα πάντα αλλά νικήθηκε από τον καρκίνο, σε ηλικία 67 ετών, μίλησε ο Στέλιος Ελληνιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε βιογραφικά στοιχεία από τη ζωή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. «Για μένα ο δρόμος είναι δρόμος, τι πάει να πει είναι στραβός…», είχε πει ο ¶κης Πάνου, που έφυγε πικραμένος πληρώνοντας το τίμημα για τα λάθη του. Στην προσωπική σχέση του με τον ποιητή των τραγουδιών που αντέχουν στου χρόνου τη μνήμη μίλησε ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο οποίος εκθείασε το έργο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βύρωνα και σημείωσε ότι δεν έχει ξαναγίνει τέτοια εκδήλωση για τη μνήμη του ¶κη Πάνου.

Στο πιάνο ο Γιώργος Αρσενίδης, με τις φωνές των Βάσια Ζήλου και Γιάννη Θωμόπουλου, ταξιδέψαμε στο χρόνο και ακούσαμε: «Στο σταθμό του Μονάχου», «Η ζωή μου όλη», «Δε θέλω τη συμπόνια κανενός», «Η πιο μεγάλη ώρα», «Ήταν ψεύτικα», «Θα κλείσω τα μάτια», «Δεν κλαίω για τώρα», «Δυο πόρτες έχει η ζωή», «Ήρθε χειμώνας», κ.α.

Το επόμενο ραντεβού είναι στις 26/2, με το αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη.