15 Φεβρουαρίου 2007

Εγκαινιάστηκε στο Βύρωνα η 'Κινητή Μονάδα Πληροφόρησης και Προσανατολισμού Νέων'

Με έκδηλο το ενδιαφέρον από την πρώτη κιόλας μέρα, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο), η «Κινητή Μονάδα Πληροφόρησης και Προσανατολισμού Νέων».

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Γ. Χαρδαλιάς, με τη συμπαράσταση του οποίου ξεκινά από τον Βύρωνα, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανεργία και σημείωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα βοηθήσουν τους συμπολίτες μας στην κοινωνική ένταξη.

 
O Δήμαρχος Βύρωνα με τον εκπρόσωπο της ΚΕΔΚΕ Δήμαρχο Χαλανδρίου Γρ. Ζαφειρόπουλο ενημερώνονται για την λειτουργία της κινητής μονάδας

Για τη μονάδα μίλησε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου και εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της αλλά και το ρόλο της ως ο κρίκος για τη μεταφορά των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών στην εξουσία.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μέλη- φορείς της δεκαμελούς σύμπραξης, μεταξύ αυτών η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Νέλα Σταθακολπούλου, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης «Ελληνική Εστία», Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Στέφανος Τσέπογλου, καθώς και ο κ. Ν Γλύκας, από τον ΟΑΣΑ, ο οποίος διέθεσε το λεωφορείο του «ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: Επόμενη Στάση Αγορά.


Κινητή Μονάδα Πληροφόρησης και Προσανατολισμού Νέων

Το πρόγραμμα, αφορά νέους από 16 έως 28 ετών, οι οποίοι για κάποιον λόγο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το σχολείο και θα τους βοηθήσει να εκπαιδευτούν σε ειδικότητες που έχουν ζήτηση, να αποκτήσουν τα αναγκαία επαγγελματικά προσόντα και τις απαραίτητες ικανότητες προκειμένου να βρουν δουλειά και να διαλέξουν επάγγελμα.

Δράση στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL, άξονας 1 Απασχολησιμότητα, Μέτρο 1,1 Διευκόλυνση της πρόσβασης, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο (75%) και το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (25%).

κάντε κλικ και δες τε το σχετικό έντυπο
Εξώφυλλο  , Πληροφοριακό Υλικό