Ένας αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Ένας αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Με σύνθημα «Μαζί τρέχουμε για τη ζωή», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «¶λμα Ζωής» διοργανώνει ένα διαφορετικό αγώνα δρόμου την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στις 11:00π.μ., στο Ζάππειο.
 
Ο αγώνας Race for the Cure πραγματοποιείται ενάντια στον καρκίνο του μαστού και αποτελείται από έναν συμβολικό αγώνα δρόμου 5 χλμ. και περίπατο 2 χλμ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, η οποία διοργανώνεται εδώ και 29 χρόνια σε περισσότερες από 140 πόλεις παγκοσμίως από την αμερικανική οργάνωση Susan G. Komen for the Cure.
 
Στην Ελλάδα η πρωτοβουλία πραγματοποιείται για 4η φορά από τον Σύλλογο «¶λμα Ζωής». Ενδεικτικό της ευαισθητοποίησης των πολιτών είναι το γεγονός ότι το 2011 συμμετείχαν 9.000 άτομα –άνδρες, γυναίκες και παιδιά-, 600 γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού και απασχόλησε 250 εθελοντές. Ενώ με τα καθαρά έσοδα από τον Αγώνα, το «¶λμα Ζωής» υλοποίησε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης-έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού σε νέες γυναίκες ηλικίας 20-39 ετών, καθώς και οκτώ ψυχοθεραπευτικές ομάδες για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού.
 
Ο Δήμος Βύρωνα, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα πρόληψης και ενημέρωσης, στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή και καλεί όλους να συμμετέχουν στον αγώνα υπέρ της ζωής.   
 
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.