Γεμάτη δημιουργία η περσινή σχολική χρονιά για το 4ο Λύκειο της πόλης μας

Γεμάτη δημιουργία η περσινή σχολική χρονιά για το 4ο Λύκειο της πόλης μας

Εξαιρετική ήταν η σχολική χρονιά που πέρασε για τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές του 4ου Λυκείου της πόλης μας, καθώς το 83% των τελειόφοιτων πέτυχε την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Πέρα, όμως, από την ακαδημαϊκή επιτυχία, η προηγούμενη χρονιά υπήρξε και εξαιρετικά δημιουργική καθώς οι μαθητές του σχολείου, όχι μόνο συνέχισαν την «επιχειρηματική τους δράση» με την ήδη βραβευμένη σε Πανελλήνιο διαγωνισμό εταιρεία «ΣΑΠΟΥΝΙΖΕΙΝ Α.Ε» αλλά προχώρησαν και στη δημιουργία της «ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε.», κάνοντας μια «γλυκιά» πρόταση αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
 
Έντονη ήταν η δραστηριότητα των μαθητών και σε επίπεδο καλλιτεχνικής δημιουργίας, αφού περισσότεροι μαθητές συμμετείχαν στο παζάρι που διοργανώνεται κάθε χρόνο με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «ΠΙΣΤΗ», ενώ δημιούργησαν σε συνεργασία με τους καθηγητές τους και δύο βίντεο («φιλικά, Αλέξανδρος»), τα οποία ξεπέρασαν τις 150.000 προβολές στο διαδίκτυο.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το κτήριο του 4ου Λυκείου, αποτελώντας παράδειγμα σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, παρέμενε ανοικτό τα Κυριακάτικα απογεύματα λειτουργώντας ως «Εντευκτήριο» για όλους τους μαθητές που αποζητούσαν ξεκούραση, ηρεμία και διασκέδαση σε ένα χώρο που αισθάνονται πραγματικά δικό τους.
 
Από την πλευρά μας θα θέλαμε να συγχαρούμε τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς για τις εξαιρετικές τους πρωτοβουλίες και να τους ευχηθούμε και η νέα σχολική χρονιά να είναι εξίσου γόνιμη και δημιουργική.