Τέσσερις δράσεις για γονείς και παιδιά από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Τέσσερις δράσεις για γονείς και παιδιά από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Η Κοινωνική Υπηρεσία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Βύρωνα βρίσκεται για ακόμα μία χρονιά δίπλα στους γονείς και τα παιδιά, παρέχοντας υπηρεσίες που αφορούν στην πρόληψη, την ενημέρωση και την καλύτερη επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν. Στο πλαίσιο αυτό, τη φετινή σχολική χρονιά πραγματοποιούνται τέσσερις δράσεις, οι δύο εκ των οποίων είναι καινούριες.
 
Ειδικότερα, συνεχίζονται:
  • οι Ομάδες Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων «Επτά βήματα για την καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση της συμπεριφοράς του παιδιού σας». Ο πρώτος κύκλος των ομάδων ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου. Κάθε κύκλος ολοκληρώνεται σε επτά συναντήσεις. (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον πρώτο κύκλο των ομάδων, κάντε κλικ εδώ)
  • και το Πρόγραμμα Αναπτυξιακής Αξιολόγησης. Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Τ.Ε.Ι Αθήνας πραγματοποιείται ατομική ψυχολογική και λογοθεραπευτική αξιολόγηση των νηπίων από επαγγελματίες ψυχικής υγείας στο χώρο του παιδικού σταθμού, ενώ ακολουθεί ενημέρωση των γονέων. Το πρόγραμμα ξεκινά αρχές Οκτώβρη.

Ενώ εντάσσονται στις δράσεις:

  • ο Κύκλος Διαλέξεων. Δέκα διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν από προσκεκλημένους ομιλητές διαφορετικών ειδικοτήτων σε θέματα που αφορούν στη φυσιολογική αλλά και αποκλίνουσα ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας. (για να δείτε το πρόγραμμα των διαλέξεων, κάντε κλικ εδώ)
  • και το Εργαστήρι δημιουργικής και ψυχοσυναισθηματικής έκφρασης. Το ομαδικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται στα παιδιά των προνηπιακών τμημάτων και στοχεύει στη θετική ενίσχυση της ανάδειξης των δυνατοτήτων τους αλλά και στην επεξεργασία θεμάτων που τα απασχολούν, με βιωματικό τρόπο. Το πρόγραμμα ξεκινά αρχές Δεκέμβρη.
Παράλληλα, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να έχουν επικοινωνία και συνεργασία και να δεχθούν ατομική συμβουλευτική καθοδήγηση για θέματα που αφορούν στο παιδί τους που φοιτά στον Παιδικό Σταθμό, κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (τηλ. 210-7608466, Φλέμιγκ 71, 1ος  όροφος, Πλ. Φατσέα), καθημερινά, μέχρι τις 3:00 μ.μ.
 
Για την ημερομηνία έναρξης, τις ημέρες και τις ώρες αλλά και τον τρόπο δηλώσεως συμμετοχής στα σχετικά προγράμματα, θα προηγείται αντίστοιχη ενημέρωση από το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών.