Κέντρο Μελέτης Χορού Ραϋμόνδου και Ισιδώρας Ντάνκαν - Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού με τον Jurij Konjar

JURIJ KONJAR      
 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
 21-23 Δεκεμβρίου 2012
Δυναμικές Διαλόγου
 
Tο σεμινάριο εστιάζει στον συνεχή πολύ-επίπεδο διάλογο ανάμεσα στο νοητικό και το σωματικό, έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε μέσα από την κίνηση.  Στην παρατήρηση των διαφορετικών διαδικασιών που αποκαλούμε «χορό», πριν αυτές αποκρυσταλλωθούν σε ένα «σχήμα».
 
Θα δουλέψουμε συνεχώς σε τρία επίπεδα: σωματική αίσθηση, νοητική πληροφορία και ηθική του διαλόγου. Θα μάθουμε να περνάμε από το ένα στο άλλο: στο solo, στο ντουέτο ή στην ομάδα. Χωρίς να παύουμε “να μας ακούμε” στον συνεχή διάλογό μας με τον εαυτό μας.
 
Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους όσους αντιλαμβάνονται τον κόσμο μέσα από την αλλαγή. Και σε όλους όσους είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να ξεκινήσουν από την αρχή… 
 
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 210 7621234 και στο  info@duncandancecenter.org
Τιμή σεμιναρίου: 50 ευρώ
 
Πρόγραμμα σεμιναρίου:
Παρασκευή 21/12/2012 και ώρα 20.00
Σάββατο 22/12 και Κυριακή 23/12 και ώρα 12.00 -17.00
 
ΟJurij Konjar είναι Σλοβένος χορευτής και χορογράφος.
Ξεκίνησε από το judo και το musical για να συνεχίσει τις σπουδές του στο PARTS των Βρυξελλών. Έχει πάρει δύο φορές την υποτροφία danceWEB και έχει έχει συνεργαστεί ως performer με τoυς Sidi Larbi Cherkaoui, Roberto Olivan, Maja Delak, Lesa Nelson, Janez Janša, Boris Charmatz.
Έχει χορογραφήσει τα έργα Κάθαρση για Αρχάριους (Catharsis for Beginners), Οδυσσέας (Ulysses) και Παραλλαγές Goldberg (Goldberg Variations). Το τελευταίο είναι μια αυτοσχεδιαστική solo παράσταση, αποτέλεσμα δίχρονης έρευνας στο cult έργο Goldberg Variations του Steve Paxton. Μέρος της ερευνητικής διαδικασίας ήταν το γράψιμο :η εύρεση ενός λεξιλογίου και ενός κώδικα. Το Ημερολόγιο «Chapbook» της διαδικασίας δημοσιεύτηκε στο Contact Quarterly (Μάιος 2011) .
 
Ο Jurij Konjar θα παρουσιάσει τις Goldberg Variations στο Κέντρο Ντάνκαν στις 5 Ιανουαρίου 2013 σε μια βραδιά που θα μοιραστεί με τους ξεχωριστούς προσκαλεσμένους μας, τους Maura Gahan και Gregory Corbino του εμβληματικού ακτιβιστικού αμερικανικού σχήματος BREAD AND PUPPET.
 
BREAD AND PUPPET THEATRE
Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τις δράσεις των Bread and Puppet που θα «μαγειρεύονται» στο Κέντρο Ντάνκαν και θα ξεχύνονται καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας.
 
Στο μεταξύ, κλείνουμε μαζί σας το πρώτο  ραντεβού για την Τετάρτη 26/12/20012 και ώρα 15.00 στο Κέντρο Ντάνκαν.