Ολοκληρώθηκε ο «Μαραθώνιος… για να κερδίσουμε τα όνειρά μας»

Ολοκληρώθηκε ο «Μαραθώνιος… για να κερδίσουμε τα όνειρά μας»

Η σκέψη ενός παιδιού αποτέλεσε τον τίτλο του 28ου Παιδικού Φεστιβάλ, του Φεστιβάλ που φτιάχνεται από τα παιδιά για τα παιδιά! Ο «Μαραθώνιος… για να κερδίσουμε τα όνειρά μας» ξεκίνησε στις 10 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 21 Απριλίου, με τη συμμετοχή μαθητών από 17 σχολεία της πόλης μας.
 
Για 12 ημέρες και μέσα από 23 παραστάσεις -16 θεάτρου και 7 χορού- τα παιδιά «κατέλαβαν τη σκηνή» και μας ταξίδεψαν στη δική τους πραγματικότητα, μέσα από το θέατρο, το χορό και τη μουσική. 
 
«Ο μαραθώνιος των παιδιών για να κερδίσουμε τα όνειρά μας ολοκληρώνεται με νικητές τα ίδια τα παιδιά, που κρατούν στα χέρια τους τη σκυτάλη για να συνεχίσουν να δημιουργούν. Αλλά και εμάς τους μεγάλους που πήραμε ένα ακόμα μάθημα: Για να κάνουμε τα όνειρά μας πράξη, χρειάζεται θέληση, αποφασιστικότητα και συνέπεια σε ό,τι κάνουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς στην Τελετή Λήξης του 28ου Παιδικού Φεστιβάλ. Και συνέχισε: «Για αυτό και θεωρούμε χρέος μας να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας. Αρωγοί σε κάθε τους προσπάθεια. Σύμμαχοι σε κάθε τους δράση. Θεωρούμε ευθύνη μας να τα προτρέπουμε, να τα ενθαρρύνουμε και να τους δίνουμε κίνητρα».
 
Το φετινό Φεστιβάλ είχε και έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς περιλάμβανε εθελοντική αιμοδοσία και συλλογή φαρμάκων. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Σωτηρία», με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος για παιδιά, που δημιουργήσαμε πέρσι. Με τη συνδρομή των πολιτών, της ΑΣΔΕΝ, της «Δόξας Βύρωνα» και των εργαζομένων του Δήμου, συγκεντρώθηκαν συνολικά 57 φιάλες αίμα για την Τράπεζα των παιδιών. Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να δώσει αίμα, μεταβαίνοντας κατά τις πρωινές ώρες στο Νοσοκομείο "Σωτηρία".
 
Ακολουθεί φωτογραφικό αφιέρωμα στο 28ο Παιδικό Φεστιβάλ (10-17 Απριλίου). Για να δείτε το Β’ μέρος του φωτογραφικού αφιερώματος (18-21 Απριλίου), κλικ εδώ.  
Ο Δήμαρχος Βύρωνα κήρυξε στις 10 Απριλίου την έναρξη του 28ου Παιδικού Φεστιβάλ.
«Το κυνηγητό και η πτώση» ήταν το αποτέλεσμα της συμμετοχής των μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου στο πρόγραμμα C, που διοργανώνει το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν.
Το 8ο Δημοτικό μάς «ταξίδεψε», μέσα από το χορό, στην Ελλάδα αλλά και τη Λατινική Αμερική.
Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με το Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου και το έργο «Τα όνειρα για ελπίδα του Καραγκιόζη».
Ο ρυθμός κυριαρχεί, στις 11 Απριλίου! Hip-hop
και παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του 4ου Δημοτικού.
Στις 12 Απριλίου, οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς
από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, το Ανατολικό Αιγαίο και τις Βόρειες Σποράδες.
Τη «σκυτάλη» πήραν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου και η θεατρική παράσταση «Φον Δημητράκης».
Στις 13 Απριλίου, οι μαθητές του 6ου και 7ου Δημοτικού παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Με «Λίγο από Τσέχωφ», από τους μαθητές του 5ου Λυκείου, συνεχίστηκε το Παιδικό Φεστιβάλ στις 14 Απριλίου.
Την «Ασπίδα» του Μένανδρου «ζωντάνεψαν» οι μαθητές του 5ου και 11ου Δημοτικού, στις 15 Απριλίου.
Την επόμενη μέρα, οι μαθητές του 1ου, 9ου και 16ου Δημοτικού παρουσίασαν
τους «Πιθήκους» του Γρηγόρη Βαφειά.
Στις 17 Απριλίου, «δώσαμε ζωή… γιατί είναι στο αίμα μας». Πολίτες, εργαζόμενοι του Δήμου,
σύσσωμη η «Δόξα Βύρωνα» με την πρόεδρό της Ματίλντα Μαρνέρη, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Ιουλία Κιούπη,
φαντάροι αλλά και ο υποδιοικητής της ΑΣΔΕΝ υποστράτηγος Βασίλης Κωστόπουλος,
ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρίστος Γώγος, έδωσαν το «παρών» στην εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος για τα παιδιά.
«Υπάρχει και φιλότιμο» «αναφώνησαν» οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου, την ίδια μέρα.