Στον ταξιδιωτικό οδηγό Michelin το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν του Βύρωνα

Στον ταξιδιωτικό οδηγό Michelin το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν του Βύρωνα

Σε έναν από τους πιο γνωστούς ταξιδιωτικούς οδηγούς του κόσμου, τον γαλλικό Guide Vert Michelin, περιλαμβάνεται το Κέντρο Μελέτης Χορού «Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν» του Δήμου Βύρωνα.
 
Το Κέντρο Μελέτης Χορού, βρίσκεται πλέον στις σελίδες της νέας έκδοσης του τουριστικού οδηγού Guide Vert Michelin, ο οποίος χαρακτηρίζει ως «Ναό του Χορού» την κατοικία της Ισιδώρας Ντάνκαν όπου στεγάζεται το ομώνυμο Κέντρο και το συμπεριλαμβάνει στα αξιοθέατα που προτείνει στους Γάλλους επισκέπτες.
 
Η ένταξη του Κέντρου Μελέτης Χορού «Ντάνκαν» στον διεθνώς γνωστό τουριστικό οδηγό αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα ζωντανό πολιτιστικό σύμβολο που εστιάζει στην έρευνα, την εκπαίδευση και τη δημιουργία στον τομέα της τέχνης του χορού.
 
«Το Κέντρο Μελέτης Χορού 'Ντάνκαν' αποτελεί διεθνές σημείο συνάντησης ανθρώπων του χορού, δείχνοντας πάντα σεβασμό στην ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Ισιδώρας Ντάνκαν και υλοποιώντας πρωτοβουλίες που αφορούν στις εξελικτικές τάσεις του χορού» επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και προσθέτει: «Η πολιτιστική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, το Κέντρο μεταγγίζει νέες τάσεις, ιδέες και εμπειρίες και παράλληλα ενθαρρύνει τις πολιτιστικές ανταλλαγές με άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού».
 
Το Κέντρο Ιδρύθηκε το 1980 από τον Δήμο Βύρωνα και στεγάζεται στο κτήριο που σχεδίασε και έκτισε το 1903 ο Ραϋμόνδος, αδελφός της Ισιδώρας Ντάνκαν, σύμφωνα με τα πρότυπα του Ανακτόρου του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες.
 
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ταξιδιωτικός οδηγός σχετικά με το ιστορικό κτήριο: «Ο αδελφός της (Ισιδώρας), ο φιλόσοφος Ραϋμόνδος Ντάνκαν με τον οποίο ήρθε (στην Αθήνα), αναλαμβάνει το έργο να χτίσει σε ένα λόφο της πόλης του Βύρωνα ένα ‘Ναό του Χορού’, βασισμένο στο μοντέλο του παλατιού του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες…. Οι Αθηναίοι απέτισαν φόρο τιμής στο έργο του Ραϋμόνδου και της Ισιδώρας το 1992, αποκαθιστώντας το ‘παλάτι’ τους» και συνεχίζει: «Χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, αυτό το επιβλητικό κτίσμα από πέτρα στεγάζει σήμερα το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν, το οποίο δέχεται κάθε χρόνο επισκέπτες από όλο τον κόσμο».