Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο Mountain Bike στον Κουταλά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο Mountain Bike στον Κουταλά

Δυναμικό «παρών» έδωσαν αθλητές και ερασιτέχνες λάτρεις του Mountain Bike στο 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο Open MTB (Mountain Bike) Δήμου Βύρωνα και το Τοπικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου στον Κουταλά, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.
 
Πάνω από 300 ποδηλάτες όλων των ηλικιών συμμετείχαν στη διοργάνωση, η οποία είχε ως στόχο τη διάδοση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, αλλά και την κινητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, οι 240 εγγεγραμμένοι σε σωματεία-μέλη της ΕΠΟΣΚ αθλητές διαγωνίστηκαν και τις δύο μέρες των αγώνων, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο τους, ενώ οι περισσότεροι από 100 πολίτες, που δήλωσαν συμμετοχή, διαγωνίστηκαν το πρωί της Κυριακής.
 
«Παρών» στους αγώνες ήταν και ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της πρωτοβουλίας. Όπως είπε, «η μέριμνα της Δημοτικής Αρχής για κάθε είδους αθλητική δράση είναι δεδομένη, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για πρωτοβουλίες που στοχεύουν όχι μόνο στην ανάδειξη του αγωνιστικού χαρακτήρα των αθλημάτων αλλά και στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και διάσωσης των δασών μας».
 
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων στους νικητές από τον Πρόεδρο της ΕΠΟΣΚ Αλέξανδρο Κέλλογλου, τον Αντιδήμαρχο Πόλης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Δημήτρη Ταραζώνα, αλλά και στελέχη του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού της πόλης μας.
 
Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν την Ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας, την Δημοτική Αστυνομία, τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Ερυθρό Σταυρό για τη συμβολή τους στην άρτια διοργάνωση και εξέφρασαν την πρόθεσή τους η πρωτοβουλία να έχει και συνέχεια.