Συνεχίζεται, τη Δευτέρα, ο Κύκλος Ομιλιών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Συνεχίζεται, τη Δευτέρα, ο Κύκλος Ομιλιών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Η φυσιολογική ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας κατά την προσχολική ηλικία και οι κύριες διαταραχές τους είναι το θέμα της όγδοης κατά σειρά ομιλίας που πραγματοποιεί η Κοινωνική Υπηρεσία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της πόλης μας, στο πλαίσιο του Κύκλου Ομιλιών, τη Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 5:30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο του Βύρωνα. Το θέμα θα αναπτύξουν η προσκεκλημένη ομιλήτρια και λογοπεδικός Ιωάννα Καλανιώτη και η ψυχολόγος των Παιδικών Σταθμών Μαριλίνα Μπαδικιάν.  
 
Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς θα ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της ομιλίας στα παιδιά αυτής της ηλικίας, αλλά και τη διαδικασία έγκαιρου εντοπισμού τυχόν δυσκολιών. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και κλινικές περιπτώσεις παιδιών με προβλήματα λόγου και ομιλίας και θα αναλυθεί ο ρόλος των γονέων κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής παρέμβασης.
 
Ο Κύκλος Ομιλιών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών συνεχίζεται στις 3 Ιουνίου με την ομιλία «Τα όρια και η λειτουργία τους. Η ‘τιμωρία’ βοηθάει τελικά;».