Με θέατρο, μουσική και θέατρο σκιών συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο οι «Γειτονιές Πολιτισμού»

Με θέατρο, μουσική και θέατρο σκιών συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο οι «Γειτονιές Πολιτισμού»

Με τη θεατρική παράσταση «Το Κύμα» από τους μαθητές του 1ου Λυκείου Βύρωνα, θέατρο σκιών και συναυλία από τους M.O.T.He trio συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο οι «Γειτονιές Πολιτισμού».
 
Το Σάββατο 18 Μαΐου, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία», η θεατρική ομάδα του 1ου Λυκείου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Το Κύμα», μια διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Todd Strasser. Βασισμένο σε πραγματικό περιστατικό, το έργο εστιάζει στην ευκολία με την οποία μπορεί ο φασισμός να εισβάλλει στη ζωή του καθενός και στις καταλυτικές αλλαγές που προκαλεί στην προσωπικότητα του ανθρώπου.
 
Την Κυριακή 19 Μαΐου, ο Καραγκιόζης «προσκαλεί» τους μικρούς του φίλους στο «Γάμο του Μπάρμα-Γιώργου», ένα έργο γεμάτο γέλιο και σάτιρα, παραδοσιακά δοσμένο από τον Στράτο Πασχαλίδη. Η παράσταση ξεκινά στις 11:30 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία».
 
Την ίδια μέρα, στις 8:30 το βράδυ το Κέντρο Μελέτης Χορού «Ντάνκαν» φιλοξενεί το trio M.O.T.He (music of the heart), έναν κόσμο ατμοσφαιρικής jazz, ethnic, funk, αλλά και ελληνικών και αυτοσχέδιων ρυθμικών και ηχητικών εναλλαγών, με επιρροές από τη σύγχρονη ευρωπαϊκή jazz σκηνή, την παράδοση και την παγκόσμια rock σκηνή.