Συνεργασία Δήμου Βύρωνα – Οδοντιατρικής Σχολής για τη στοματική υγιεινή

Συνεργασία Δήμου Βύρωνα – Οδοντιατρικής Σχολής για τη στοματική υγιεινή

Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στους μαθητές του 1ου, 4ου και 12ου Νηπιαγωγείου της πόλης μας από παιδοδοντιάτρους, συνεργάτες της Οδοντιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εξετάστηκαν 93 παιδιά, ενώ πριν από την εξέταση οι ειδικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν, μέσω βιωματικής ομιλίας, τους μαθητές των Νηπιαγωγείων για τη στοματική τους υγιεινή.
 
Οι γονείς ενημερώθηκαν από το Εργαστήριο Παιδοδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής για τα αποτελέσματα του ελέγχου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με την Διευθύντρια του Εργαστηρίου Παιδοδοντιατρικής, καθηγήτρια Ευαγγελία Παπαγιαννούλη – Λασκαρίδη.
 
«Στο Δήμο Βύρωνα δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις δράσεις και τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής. Η σωστή ενημέρωση για βασικά ιατρικά θέματα είναι ιδιαίτερα σημαντική σε όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα, όμως, στα παιδιά και τους νέους, καθώς με αυτόν τον τρόπο τους δίνεται η δυνατότητα να προλάβουν μελλοντικά προβλήματα υγείας» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.