1 Ιουνίου 2013

Εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από τη θεμελίωση της οικίας Ντάνκαν - 19:30 - Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν

Κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί το Κέντρο με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την πρώτη επίσκεψη των Ντάνκαν στην Αθήνα, η οποία ολοκληρώθηκε με την επιλογή της τοποθεσίας, το σχεδιασμό και το κτίσιμο του ιστορικού «Ναού του Χορού», όπου στεγάζεται το σημερινό Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν.
 
Σάββατο 1 Ιουνίου 2013, 7.30μμ
·         Παρουσίαση 6 μικρών χορογραφικών συνθέσεων: 6 νέοι χορογράφοι (Τάσος Καραχάλιος, Πωλίνα Κρεμαστά, ¶ρτεμις Λαμπίρη, Γιάννης Νικολαΐδης, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Βαγγέλης Τελώνης), πλαισιωμένοι από μια ομάδα performers, μουσικών, ηθοποιών, σκηνογράφων, εμπνέονται  από τη σκέψη της Ισιδώρας Ντάνκαν, έτσι όπως αποτυπώνεται στο κείμενό της «Ο χορός του μέλλοντος» .
·         3 διαλέξεις, που θα προσεγγίσουν: α) τον τρόπο που οι Αθηναίοι της αρχής του 20ου αι. αντιμετώπισαν τους Ντάνκαν (Μέντη Μέγα), β) ζητήματα ελληνικότητας και αυθεντικότητας που απορρέουν από το έργο της Ντάνκαν (Δρ. Ιωάννα Τζαρτζάνη) και γ) το αρχαιοελληνικό ιδεώδες ως κυρίαρχη τάση στην αρχή του 20ου αιώνα (Δρ. Στεριανή Τσιντζιλώνη).
·         Διάλεξη-παράσταση: Ο Κωνσταντίνος Μίχος παρουσιάζει «Την ημέρα που δεν φίλησα την Ισιδώρα Ντάνκαν». και διάλεξη-παράσταση από τον Κωνσταντίνο Μίχο: "Τη μέρα που δεν φίλησα την Ισιδώρα Ντάνκαν" και διάλεξη-παράσταση από τον Κωνσταντίνο Μίχο: "Τη μέρα που δεν φίλησα την Ισιδώρα Ντάνκαν"