2 Ιουνίου 2013

Εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από τη θεμελίωση της οικίας Ντάνκαν - 19:30 - Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν

Κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί το Κέντρο με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την πρώτη επίσκεψη των Ντάνκαν στην Αθήνα, η οποία ολοκληρώθηκε με την επιλογή της τοποθεσίας, το σχεδιασμό και το κτίσιμο του ιστορικού «Ναού του Χορού», όπου στεγάζεται το σημερινό Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, 7.30 μμ

  • Απονομή βραβείου χορού: Το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν του Δήμου Βύρωνα θεσπίζει τη βράβευση, σε σταθερή βάση, μιας προσωπικότητας του χώρου ως διάκριση για την προσφορά της στην ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα.
  • Παρουσίαση/παράσταση: Οι Barbara Kane και Francoise Rageau παρουσιάζεουν τέσσερις χορογραφίες της Ισιδώρας Ντάνκαν, τριών πρώιμων έργων και ενός από την τελευταία περίοδο -την επαναστατική- που αποδίδουν την εξέλιξη στο ύφος και τη δημιουργία.  
Chopin Prelude op   no 7 – η πιο πρώιμη γνωστή χορογραφία της Ισιδώρας Ντάνκαν
Air Gai Lento – πρώιμο έργο, βασισμένο στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι. 
Χρόνια δακρύων και είσοδος –
Ιέρεια – πρώιμο έργο βασισμένο στην Ιφιγένεια εν Ταύροις
Αυτοσχεδιασμός από παιδιά και ενήλικες
Scriabin – Crossing - η τελευταία χορογραφία της Ισιδώρας Ντάνκαν που γνωρίζουμε
  • Offering /Προσφορά: Δημιουργία της Σάντρας Βούλγαρη πάνω σε μουσική του Μαξ Ρίχτερ από το έργο του Four Seasons of Vivaldi Recomposed.
  • «Ραϋμόνδος Ντάνκαν»: Διάλεξη από τη Γαλλίδα ηθοποιό και ερευνήτρια Johanna Giot. 
  • «Δίνοντας σχήμα στο παρελθόν μας»: Διάλεξη της Barbara Kane πάνω στον απόηχο της Ισιδώρας Ντάνκαν σήμερα.
  • Onmovement”: Video εγκατάσταση της Φινλανδής εικαστικού Minna Haukka, ένα πορτραίτο της BarbaraKaneως ερμηνεύτριας του πνεύματος της εποχής της Duncan, ένα έργο που δοκιμάζει τη σημασία και τον ρόλο μιας χορεύτριας σαν την Kane στη σύγχρονη εποχή.