Μια Δευτέρα βράδυ για τον ¶λκη Αλκαίο, στο Βύρωνα

«Με μια πιρόγα, φεύγεις και γυρίζεις, τις ώρες που αγριεύει η βροχή…». Το πραγματικό όνομα του στιχουργού – ποιητή της «πιρόγας» είναι Βαγγέλης Λιάρος. Το ευρύτερα γνωστό είναι ¶λκης Αλκαίος.

Δικά του τραγούδια ακούσαμε τη νύχτα της Δευτέρας, 26/03/2007, στο Βύρωνα, σε ένα αφιέρωμα που είχε επιμεληθεί ο Ηλίας Κατσούλης. Η φωνή των τραγουδιών του Κώστα Θωμαϊδη, στο πιάνο ο Γιώργος Αρσενίδης. Στο πιάνο ανέβηκε και ο Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος μιλώντας για τον εμπνευστή της «Ρόζας», ¶λκη Αλκαίο, αναφέρθηκε στην ποίηση των τραγουδιών του και στη μαγική ικανότητα των στίχων του να κάνουν το απόσταγμα της ζωής, μια λέξη. Ο κύριος Μικρούτσικος χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις εκδηλώσεις στο Δήμο του Βύρωνα που τιμούν τα πρόσωπα των τραγουδιών.

Για τον ¶λκη Αλκαίο, μίλησε και ο Οδυσσέας Ιωάννου σημειώνοντας τη θαρραλέα χρήση των λέξεων και της γλώσσας στα τραγούδια του, αλλά και στο φάσμα το οποίο καλύπτουν: Κοινωνικά, πολιτικά, ερωτικά, με το Λόγο να καταγράφεται με «Λ» κεφαλαίο.

Κατάμεστη η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, το κοινό στιγμή δεν σταμάτησε να τραγουδά. Η βραδιά έμοιαζε περισσότερο με τραγουδιστική συνάντηση παρέας παρά με «στεγνό» αφιέρωμα.

Επόμενο ραντεβού, στις 16.04 με το αφιέρωμα στον Νικόλα ¶σιμο.