Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί: επιμορφωτικό σεμινάριο για τους παιδαγωγούς

«Ο κόσμος γύρω μου!» είναι ο τίτλος του τρίωρου σεμιναρίου αισθητηριακής αγωγής που πραγματοποιεί, στις 5 Νοεμβρίου, η Διεύθυνση Παιδαγωγικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Βύρωνα σε συνεργασία με το χώρο δημιουργικών δράσεων «Μικρές Ιστορίες», για τους παιδαγωγούς των παιδικών σταθμών της πόλης.

Η θεματική του σεμιναρίου επικεντρώνεται στην αισθητηριακή αγωγή και την αναγκαιότητα της καθημερινής καλλιέργειάς της σε ομάδες βρεφών και νηπίων. Στόχος είναι να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση των παιδαγωγών σχετικά με τις δραστηριότητες της αισθητηριακής αγωγής και τον τρόπο ένταξής τους στο ημερήσιο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων.
 
Ειδικότερα, το σεμινάριο περιλαμβάνει:
 
18:00-19:00 Θεωρητική προσέγγιση/προβολές
19:00-20:00 Οι 5 αισθήσεις μας - Διαδραστική προσέγγιση με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Εργαστήριο με τους συμμετέχοντες.
20:00:20:15 Διάλειμμα
20:15 -21:00 Οι γωνιές αισθητηριακής αγωγής στην τάξη του παιδικού σταθμού. Εργαστήριο με τους συμμετέχοντες.
 
Το σεμινάριο θα γίνει 5 Νοεμβρίου, 6-9 μ.μ., στο χώρο δημιουργικών δράσεων «Μικρές Ιστορίες» (Δημητρακοπούλου 70, Κουκάκι, πλησίον Στάσης Μετρό Συγγρού- Φιξ ).
 
Εισηγήτριες είναι οι: Νάντια Κούτσικου, παιδαγωγός προσχολικής αγωγής/πρώην συνεργάτης στα ΙΕΚ ΔΟΜΗ στο τμήμα προσχολικής αγωγής, και Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής και συγγραφέας.
 
Μετά το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.