Παγκόσμια ημέρα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού - 50 χρόνια από την ίδρυση της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει φέτος τα 50 της χρόνια.
Το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας τίμησε την επέτειο των πενήντα χρόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την Παγκόσμια ημέρα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, με ημερίδα στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία».

 
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάς με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ.Δημ. Παπαδημούλη και την Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα Λεμ. Κλωνάρη.  

Παρευρέθηκαν και μίλησαν για την ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού, κ.κ. Δανιήλ, οι Ευρωβουλευτές Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Δημήτρης Παπαδημούλης, η προϊσταμένη Ενημερωτικών Δράσεων της Ε.Ε στη χώρα μας, Μαρία Κανελλοπούλου, και ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η ¶νοιξη της Ευρώπης, η ετήσια γιορτή που στόχο έχει να προκαλέσει ενδιαφέρον και συζητήσεις σχετικά με τις αρχές, τα επιτεύγματα και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να συναντηθούν, να ανταλλάξουν ιδέες, να μοιραστούν τις ελπίδες και τις ανησυχίες τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βύρωνα, ο οποίος υποστήριξε την απευθείας εκλογή του προέδρου της Κομισιόν.