Η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου δέχθηκε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές-μαθητες του Αθλητικού Λυκείου Βύρωνα

Τους πρωταθλητές του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, μαθητές του Αθλητικού Λυκείου Βύρωνα, δέχθηκε και η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου στο Υπουργείο Παιδείας.

Τους συνόδευαν ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του ΥΠΕΠΘ Γ. Γουρδουβέλης, ο Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής του Γραφείου Α΄ Αθήνας Ε. Περόπουλος, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκ. Χαρδαλιάς, ο Λυκειάρχης Δημ. Κολιός και οι προπονητές κ.κ Καραγιάννης και Κεφαλάς.

Η υπουργός στο σύντομο χαιρετισμό της επισήμανε ότι «γίνεται καλή δουλειά στα σχολεία, όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και στον αθλητισμό, και στην ευγενή άμιλλα. Παρά το γεγονός ότι δεν δουλεύουμε επαγγελματικά όσον αφορά τον αθλητισμό στα σχολεία, δίνουμε ευκαιρίες σε όλους. Οι αθλητικές επιδόσεις, έχουν τεράστια σημασία, όχι μόνο για να γίνει γνωστή η Ελλάδα και να θυμηθεί παλιές και αρχαίες δόξες, αλλά -κυρίως- διότι η υγεία, η άθληση και το μυαλό μαζί, πρώτα θα ωφελήσουν τα ίδια τα παιδιά, ενώ παράλληλα θα κάνει και εμάς περήφανους. ¶λλωστε αυτή η γενιά θα αναλάβει τα ηνία σε μερικά χρόνια».

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Υφυπουργός Παιδείας Γ.Καλός.