Μαγική νύχτα, το αφιέρωμα στη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου…

Σε ένα κατάμεστο θέατρο, αυτό της Νέας Ελβετίας, άνθισαν συναισθήματα, λόγια, εικόνες και αναμνήσεις. Οι «Γυναίκες εν Τέχνη» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βύρωνα παρουσίασαν ή έστω έδωσαν μία γεύση από την προσωπικότητα και το έργο της Λίνας Νικολακοπούλου. Για εκείνη μίλησαν η Δήμητρα Γαλάνη και ο Σταμάτης Κραουνάκης, ενώ δύο μαγικές φωνές, η Δάφνη Λέμπερου και η Αργυρώ Κατσαρού, τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια με τη συνοδεία του ¶ρη Βλάχου στο πιάνο.

Η στιχουργός της Αναστασίας, της Σωτηρίας της ψυχής, της Σκάλας, του Μαμά γερνάω, η στιχουργός των τόσων και τόσων τραγουδιών που σημάδεψαν στιγμές της ζωής μας, ήταν εκεί. Η ίδια είχε πει παλιότερα: «Έμπαινα στη δίνη τoυ έρωτα, αλλά είχα και το νου μου. Πρέπει να έχει κανείς εμπιστοσύνη ότι αυτό είναι ένα κεφάλαιο σπουδαίο. Αλλά ένα. Βλέπω την κούραση των ανθρώπων όταν διαδέχεται ο ένας έρωτας τον άλλο, χωρίς αυτοί οι έρωτες να είναι όλοι αληθινοί. Όταν βλέπεις το σενάριο να επαναλαμβάνεται πρέπει να αναρωτηθείς μήπως είσαι σε λάθος κινηματογραφική αίθουσα με λάθος συμπρωταγωνιστές σε λάθος διανομή. Και τότε να αναζητήσεις μέσα σου τι συμβαίνει. Δεν πρέπει να περιμένουμε τα πάντα από αυτήν την κατάσταση. Και όταν κάτι τελειώνει, πρέπει να έχουμε τn δύναμη να αγαπήσουμε αυτό που ζήσαμε μαζί, αυτό που καταλάβαμε για τους εαυτούς μας. Να πάμε κάπου αλλού χωρίς σκοτωμούς... Γιατί, ναι, σίγουρα πάμε κάπου…»

Με ιδιαίτερη συγκίνηση τόσο ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς όσο και ο Ηλίας Κατσούλης, που είναι υπεύθυνος για τις Ποιητικές Βραδιές, άνοιξαν τις εκδηλώσεις και εξέφρασαν τη χαρά τους για την απήχηση που έχουν στο κοινό.

Χθες, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, δεν έπεφτε καρφίτσα στο θέατρο, ενώ πολλοί ήταν κι εκείνοι που έμειναν όρθιοι και παρακολούθησαν την παράσταση. Το πιο σημαντικό, οι διαφορετικές ηλικίες που συγκεντρώθηκαν με σκοπό ένα ταξίδι αλλά και να δείξουν την ισχύ του πιο ζεστού χειροκροτήματος. Ιδιαίτερα θετικά σχόλια απέσπασε και η ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου που άλλοτε με αφήγηση κι άλλοτε με κίνηση και χορογραφία συμπλήρωσαν το παζλ της Λίνας Νικολακοπούλου.

Σας περιμένουμε όλους, να δείτε από κοντά πώς στο Βύρωνα ζούμε τον πολιτισμό. Ζούμε με τον πολιτισμό. Ζούμε για τον πολιτισμό.

Πρόγραμμα Ποιητικές Βραδιές- Δ Κύκλος 2008

25 /02/08: Αφιέρωμα στη Μαριανίνα Κριεζή
03/03/08: Αφιέρωμα στη Λίνα Δημοπούλου
17/03/08: Αφιέρωμα στην Αφροδίτη Μάνου
31/03/08: Αφιέρωμα στη Βάσω Αλλαγιάννη
(Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:00, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία», με ελεύθερη είσοδο).

Ακολουθεί φωτογραφικό λεύκωμα από την εκδήλωση (πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)