Βραδιές Πολιτισμού 2008 στο Δήμο του Βύρωνα: Γυναίκες εν-τέχνη

Γυναίκες εν-τέχνη

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε κι αυτό το χειμώνα το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Βύρωνα.
Μετά από τους «Ποιητές των τραγουδιών», φέτος ο λόγος δίνεται στις «Γυναίκες εν τέχνη».
Επί σκηνής του Δημοτικού κινηματογράφου «Ν. Ελβετία»-πρ. Λουίζα-( Νέας Ελβετίας 34, Βύρωνας) θα παρακολουθήσουμε:

Βραδιά αφιερωμένη στη Λίνα Νικολακοπούλου, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου. Θα μιλήσουν για την καταξιωμένη στιχουργό η Δημ. Γαλάνη και ο Στ. Κραουνάκης. Τραγούδια σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου θα ερμηνεύσουν η Αργυρώ Καπαρού και η Δάφνη Λέμπερου.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και στο έργο της τρυφερής Μαριανίνας Κριεζή θα αναφερθούν ο Λάκης Παπαδόπουλος και η Ευσταθία. Τραγούδια σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή θα ακούσουμε από τη Σοφία Τσέρου και τη Βάσια Ζήλου.

Στενή συνεργάτης του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, και όχι μόνο, η στιχουργός Λίνα Δημοπούλου είναι η επόμενη τιμώμενη. Ο Λαυρ. Μαχαιρίτσας, ο Διον. Τσακνής και η Κυριακή Αιλιανού θα μιλήσουν γι’ αυτή, ενώ ο Σταύρος Λογαρίδης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης θα θυμίσουν μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου.Δευτέρα 17 Μαρτίου και η Αφροδίτη Μάνου ως δημιουργός θα είναι η τιμώμενη της βραδιάς. Ο Μιχ. Ρέππας και ο Παρασκευάς Καρασούλος θα αναφερθούν στην Αφροδίτη Μάνου ως τραγουδοποιό, ενώ τραγούδια της θα ερμηνεύσουν ο Κώστας Θωμαίδης και η Νατάσα Μποφίλιου.
Τελευταία τιμώμενη γυναίκα δημιουργός η Βάσω Αλλαγιάννη στο έργο της οποίας θα σταθούν ο Αντώνης Μποσκοϊτης και ο Γιώργος Κοντογιάννης. Τραγούδια της θα ακούσουμε από τη Σοφία Παπάζογλου και το Βασίλη Μοσχονά.

Από μια διοργάνωση με γενικό τίτλο «Γυναίκες εν τέχνη» δεν θα μπορούσε να λείπει μια βραδιά αφιερωμένη στη μεγάλη Ντίβα Μαρία Κάλλας και είναι η Τετάρτη 26 Μαρτίου.

Τις εκδηλώσεις αυτές επιμελήθηκε ο γνωστός στιχουργός Ηλίας Κατσούλης, ενώ τις κινηματογραφικές ταινίες, που θα προβληθούν παράλληλα στο πλαίσιο του ίδιου αφιερώματος «Γυναίκες εν-τέχνη», επέλεξε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Και ταινίες είναι: «Μια γυναίκα εξομολογείται» του Τζον Κασσαβέτης με τη Τζίνα Ρόουλαντς (Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου).
«Σύλβια» της Κριστίν Τζεφς με την Γκουίνεθ Πάλτροου (Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου).
«΄Ημερολόγιο ενός σκανδάλου» του Ρίτσαρντ Έιρε με την Τζούντι Ντεντς και την Κέιτ Μπλάνσετ (Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου).
«Η κυρία Χέντερσον παρουσιάζει» του Στήβεν Φρήαρς με την Τζούντι Ντέντς (Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου).
«Γύρνα πίσω» του Πέδρο Αλμοδόβαρ με την Πενέλοπε Κρουζ (Τετάρτη 12 Μαρτίου).

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 8μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ