Επιτυχημένη η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στο Δήμο Βύρωνα

Ολονύχτια ήταν η μάχη που έδωσαν τα συνεργεία του Δήμου Βύρωνα προκειμένου να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα από την ισχυρή χιονόπτωση που σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου. Ιδιαίτερα χαμηλές ήταν οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην περιοχή του Καρέα, παρόλα αυτά δεν σταμάτησε η κυκλοφορία των οχημάτων ούτε στη λεωφόρο Κατεχάκη ούτε και σε κάποια άλλη οδό.

Από νωρίς το απόγευμα της 16ης Φεβρουαρίου αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, οχήματα του Δήμου με τη συνδρομή όλων των υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα και των εργαζομένων, μεριμνούσαν ώστε να μη σταματήσει η κυκλοφορία ακόμη και στο πιο μικρό και απομακρυσμένο στενό του Δήμου Βύρωνα ενώ παράλληλα προμήθευαν τους δημότες με αλάτι. Επίσης, οι δημότες του Βύρωνα, είχαν ενημερωθεί με φυλλάδιο το οποίο μοιράστηκε πόρτα- πόρτα για τα μέτρα αυτοπροστασίας σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. Το πρωινό της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, βρήκε το Βύρωνα χιονισμένο και λευκό αλλά χωρίς κανένα πρόβλημα.

«Η κινητοποίηση στο Δήμο Βύρωνα συνεχίζεται και θα είμαστε σε πλήρη επιφυλακή τουλάχιστον έως το απόγευμα της Δευτέρας», δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα του δημοτικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Κυριακής και διήρκησε έως αργά το απόγευμα. Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από αργά το βράδυ. «Στόχος μας από δω και πέρα είναι η αντιμετώπιση της παγωποίησης των οδικών αρτηριών, είμαστε σε πλήρη επιφυλακή και θα δράσουμε εγκαίρως», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα.

Για να δείτε την πρόγνωση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών- Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος:
www.meteo.gr

Για να δείτε την πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:
http://www.hnms.gr/hnms/greek/index_html

Τελευταία ενημέρωση 22:57